Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen VS in de lift

NEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september flink gestegen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board dinsdag bekend.

De graadmeter die het vertrouwen weerspiegelt, kwam uit op 104,1, tegen een herziene 101,8 in augustus. Economen hadden in doorsnee een niveau van 99 verwacht.

Het consumentenvertrouwen staat nu op het hoogste punt sinds 2007, het jaar voor de internationale financiële crisis. De stemming werd onder meer gesteund door de lage olieprijs en het aanhoudende herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Erik-S 27 september 2016 16:24
    Just days after Bloomberg's Consumer Comfort index plunged to its lowest since 2015, The Conference Board reports a spike in Consumer Confidence to 104.1 - the highest since Sept 2007

    Heeft The Conference Board mensen in lalaland ondervraagd of is het gerespecteerde nieuwsagentschap Bloomberg die het mis heeft ? Blijft altijd lastig met die Yanks.
  2. [verwijderd] 27 september 2016 17:11
    Net als het Bureau for Labor Statistics (BLS) zijn dit steekproeven van lik mijn vestje. De BLS polst de werkgelegenheidscijfers op basis van 1000 respondenten. Daar zitten gigs bij die 4 uur per week werken of figuren die willen gaan werken. Die tellen al mee in de werkgelegenheid. Zo kom je snel tot een werkloosheidscijfer van 4,9%. Ondanks 140 miljoen Amerikanen die geen betaalde arbeid verrichten. Slechts 60% van het arbeidspotentieel wordt gebruikt.
    We worden op grote schaal belazerd door die academische overheidsinstituten. Ze verdraaien de waarheid ten gunste van de zittende administratie. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel schaduwstatistieken die een ander beeld tonen. Amerikanen leven in steeds grote armoede, hun reeel inkomen is met 27% gedaald tov 2000 en gecorrigeerd voor de werkelijke inflatie van 2,5% per jaar. Trump is juist hierdoor zover in de verkiezingsstrijd doorgedrongen. Zijn uitspraken zijn arbitrair, maar de kern van zijn betoog helder: gevestigde orde tesamen met jullie belangenbehartigers de Clintons, jullie kunnen de boom in!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links