Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene koersborden op Europese beurzen

Groene koersborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandagmiddag omhoog. Beleggers trokken zich op aan de hogere opening op Wall Street. Ook berichten over een naderend handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Mexico zorgden voor optimisme. De beurshandel verliep verder rustig aangezien de belangrijke Londense beurs gesloten bleef.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,5 procent hoger op 562,84 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 799,19 punten. De beursgraadmeter in Parijs won 0,7 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,8 procent na een stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen in augustus.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 was Altice Europe met een winst van 3,8procent. De Portugese divisie van het kabel- en telecomconcern staat niet te koop, benadrukt de onderneming in reactie op berichten in lokale media. Volgens Altice is Portugal een van de kernmarkten voor de onderneming. Verzekeraar ASR sloot de rij met een verlies van 0,4 procent.

BESI

Toeleverancier voor de chipindustrie BESI was de grootste stijger in de MidKap met een plus van 5,3 procent. Ook maaltijdbezorgingswebsite Takeaway.com en kunstmestmaker OCI deden het met plussen van 3,5 procent goed. Grootste verliezer was bodemonderzoeker Fugro met een min van 2,4 procent, na een adviesverlaging door AlphaValue.

In Frankfurt klom Ceconomy 4,2 procent. Het moederbedrijf van MediaMarkt wil het leeuwendeel van zijn aandelen in groothandelsconcern Metro (plus 11,6 procent) van de hand doen. De Duitse onderneming voert gesprekken met EP Investment over de overname van het belang van circa 10 procent.

In Brussel zakte Balta 4,6 procent. De Belgische tapijtgroep ziet de topman vertrekken na een winstalarm.

De euro was 1,1650 dollar waard, tegen 1,1619 dollar op vrijdag. De Turkse lira zakte ten opzichte van de dollar, na een handelsstop van bijna een week vanwege officiële feestdagen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 68,81 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 76,03 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links