Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gamma en Karwei mogelijk in de verkoop'

LEUSDEN (AFN) - Grootaandeelhouder CRH overweegt Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, van de hand te doen. De Ierse bouwmaterialengigant zou met een verkoop zo'n 150 miljoen euro kunnen opstrijken, schrijft de Sunday Times.

CRH heeft volgens de krant zijn betrokkenheid bij Intergamma de afgelopen tijd tegen het licht gehouden. De belangrijkste overweging om na te denken over een verkoop zou zijn dat de eigendomsstructuur van Intergamma nogal complex is.

Het aan de beurs van Londen genoteerde CRH is met een belang van 49 procent de grootste aandeelhouder. Individuele winkeleigenaren, die in totaal 221 vestigingen bestieren, hebben samen een belang van 43 procent. De overige aandelen zijn in handen van het bestuur en van de Franse doe-het-zelfketen Bricorama.

Onvrede

Media in België, waar Intergamma ook bouwwinkels heeft onder de vlag van Karwei en Gamma, maakten eerder deze maand al melding over onvrede bij CRH. Plannen om meer zeggenschap te krijgen stuitten echter op verzet bij de overige aandeelhouders.

CRH, het grootste bedrijf van Ierland, kocht zich in 2003 voor 646 miljoen euro in bij Intergamma. In totaal zijn er ongeveer 380 Karwei- en Gamma-winkels in Nederland en België.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links