Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen kleuren groen

Europese beurzen kleuren groen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdag halverwege de sessie op winst. Ook elders in Europa gingen de graadmeters vooruit. Arcadis was op het Damrak de gebeten hond na publicatie van tegenvallende kwartaalresultaten. Cijfers van Air France-KLM werden wel positief ontvangen.

De AEX-index stond tegen 11.40 uur 0,4 procent in de plus op 455,65 punten. De MidKap steeg 0,5 procent naar 633,32 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,8 en 1,5 procent. De FTSE in Londen ging 0,3 procent vooruit.

Arcadis ging in de MidKap in de uitverkoop. Het ingenieurs- en adviesbedrijf zag zijn winst en omzet in het afgelopen halfjaar dalen en waarschuwde dat de marktomstandigheden moeilijk blijven. Beleggers zette het aandeel daarop ruim 11 procent lager.

Air France-KLM

Air France-KLM won 2,9 procent en stond daarmee bij de sterkste stijgers onder de middelgrote fondsen op het Damrak. De luchtvaartcombinatie schreef vorig kwartaal weer zwarte cijfers, maar waarschuwde ook voor de problemen die ontstaan door de scherpe concurrentie en de groeiende angst voor terrorisme.

KPN maakte in de AEX het verlies van 2,5 procent bij opening voor een groot deel goed, maar stond nog altijd 0,7 procent lager. Het telecomconcern zag zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt de opbrengsten afnemen.

Parijs

PSA Peugeot Citroën behoorde met een winst van 7 procent bij de sterkste stijgers in Parijs. Mede door kostenbesparingen zag de automaker de nettowinst verdubbelen. Branchegenoten Volkswagen (plus 3 procent) en Daimler (plus 2,3 procent) ging in Frankfurt vooruit.

Deutsche Bank verloor ruim 4 procent aan beurswaarde. De bank wist in het tweede kwartaal nauwelijks winst in de boeken te zetten, onder meer door reserveringen voor een grote reorganisatie. Ook chemiereus BASF (min 2,9 procent) behoorde in de DAX tot de sterkst dalers na de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

Euro

Airbus zag zijn beurswaarde in Parijs 5 procent stijgen. De vliegtuigbouwer maakte bekend fors af te schrijven op het met problemen omgeven militaire transporttoestel A400M en in mindere mate op de nieuwe A350.

De euro noteerde op 1,1005 dollar, tegen 1,0984 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 42,72 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper bij 44,44 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links