Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Janaillac zoekt consensus bij Air France-KLM

PARIJS (AFN) - Topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM wil allereerst de neuzen binnen de luchtvaartgroep weer in dezelfde richting krijgen. Daarbij hoeft KLM niet te vrezen dat opnieuw gemorreld wordt aan zijn zelfstandige positie, zei hij woensdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

,,Air France-KLM is een groep die bestaat uit twee bedrijven, uit verschillende landen met elk hun eigen cultuur'', zei Janaillac. Hoewel de samenwerking nog altijd beter kan, is het niet de bedoeling daar verandering in te brengen door Air France en KLM verder in elkaar te schuiven, benadrukte hij.

Janaillac verwacht dit najaar met een meer uitgesproken visie te komen op het bedrijf waar hij drie weken geleden het stokje overnam van Alexandre de Juniac. Wel wilde hij kwijt dat hij een onderneming heeft aangetroffen waar het onderling wantrouwen groot is. Daar zal verandering in moeten komen, zei hij.

Bedroefd

De staking bij het Franse cabinepersoneel en de acties die het Nederlandse grondpersoneel woensdagochtend heeft aangekondigd, stemmen Janaillac bedroefd. ,,Dit is geen rationele situatie'', zei hij. De topman benadrukte dat het absoluut nodig is de kosten verder omlaag te brengen, omdat de situatie daar nu eenmaal om vraagt.

Janaillac wees daarbij onder meer op de onzekerheid rond het Britse vertrek uit de EU, de recente golf van terreur in Europa, de nog altijd toenemende concurrentie en overcapaciteit en de instabiliteit van de brandstofprijs. ,,Wij zullen mee moeten bewegen met de dynamiek van de internationale luchtvaartmarkt.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,288 15:15
+0,074 +0,80%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links