Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN ziet omzet verder krimpen

KPN ziet omzet verder krimpen

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft zijn omzet vorig kwartaal verder zien krimpen. Zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt namen de opbrengsten af, maakte het telecombedrijf woensdag bekend.

De omzet van KPN zakte in het tweede kwartaal met 4 procent, naar 1,7 miljard euro. De sterkste achteruitgang deed zich weer voor op de al lange tijd krimpende zakelijke markt. Daar slonken de opbrengsten met bijna 6 procent. De verkopen op de consumentenmarkt leverden 1 procent minder op dan een jaar eerder.

Op de consumentenmarkt boekte KPN wel succes met de verkoop van bundels van vaste en mobiele diensten. Inmiddels maakt 38 procent van de klanten gebruik van zo'n bundel, tegen iets meer dan een kwart een jaar geleden. KPN strikte vorig kwartaal verder per saldo onder meer 15.000 nieuwe breedbandklanten en 23.000 nieuwe mobiele bellers. Daar stonden echter dalende inkomsten uit het telefoonverkeer en een kleinere verkoop van toestellen tegenover.

ICT-dienstverlener

Voor zakelijke klanten wil KPN meer een ICT-dienstverlener worden, in plaats van alleen een telecomleverancier. De opbrengsten uit nieuwe diensten namen vorig kwartaal wel toe, maar niet voldoende om de krimp van de traditionele telecomdiensten te compenseren.

Bezuinigingen helpen de winstgevendheid van de zakelijke tak de komende kwartalen vooruit, voorspelde topman Eelco Blok in een toelichting. In een later stadium zal volgens hem ook de omzet weer aantrekken.

Op de consumentenmarkt verwacht KPN de komende tijd weer te groeien, vulde financieel directeur Jan Kees de Jager aan. Hij wees erop dat de krimp van vorig kwartaal samenhing met sterke groei en eenmalige meevallers een jaar eerder. ,,Onderliggend zien we een positieve trend, waardoor we komende tijd weer groei verwachten.''

Verwachtingen

De totale brutowinst (ebitda), aangepast voor eenmalige posten, ging licht achteruit naar 592 miljoen euro. Daarmee wist KPN de verwachtingen van analisten nipt te overtreffen. De nettowinst steeg met 1 procent naar 162 miljoen euro.

KPN hield vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Aandeelhouders krijgen in augustus een interim-dividend van 3,3 eurocent per aandeel en mogen onveranderd rekenen op een totale beloning van 10 eurocent per aandeel over het hele jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:20 Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,379 17:35
+0,001 +0,03%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links