Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa boekt winst door duurdere tickets

FRANKFURT (AFN) - De stijgende prijzen van vliegtickets hebben afgelopen kwartaal voor positieve resultaten gezorgd bij Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij boekte tegen de verwachtingen in een kleine operationele winst op een stijgende omzet, bleek donderdag.

Lufthansa haalde een voor eenmalige posten aangepaste brutowinst (ebit) van 25 miljoen euro. Een jaar eerder stond dat resultaat nog 53 miljoen euro in het rood en analisten rekenden voor de eerste drie maanden van dit jaar op een vergelijkbare min. De omzet steeg met 11 procent naar 7,7 miljard euro, terwijl het nettoverlies uitkwam op 68 miljoen euro.

Lufthansa bleef voorzichtig over de vooruitzichten voor 2017. Daarin loopt de omzet naar verwachting wel flink op, maar mede door de stijgende olieprijs blijft de operationele winst waarschijnlijk enigszins achter bij het peil van 2016. De boekingen lopen vooralsnog goed, maar er is volgens Lufthansa nog te weinig zicht op de bezetting in het zomerseizoen om optimistischer te worden over de rest van het jaar.

Winst

De winst van de eerste drie maanden van 2017 is het eerste positieve resultaat voor Lufthansa in een eerste kwartaal van het jaar sinds 2008. Het eerste kwartaal is altijd een lastige periode voor luchtvaartmaatschappijen, onder meer door het gebrek aan langere vakantieperiodes.

Financieel directeur Ulrik Svensson wees op gunstige prijsontwikkelingen en de toenemende passagiersaantallen als oorzaken van de groei. Verder liepen de zaken voorspoedig bij de vrachtdivisie en onderdeel Lufthansa Technik.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links