Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Best Buy voert verkopen en winst op

MINNEAPOLIS (AFN) - Winkelketen Best Buy heeft het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een hogere vergelijkbare omzet en winst. De Amerikaanse verkoper van voornamelijk elektronica waarschuwde tegelijkertijd voor de impact van het nieuwe coronavirus.

Best Buy boekte in het slotkwartaal, dat tot 1 februari liep, een omzet van 15,1 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 14,8 miljard dollar. De vergelijkbare verkopen dikten met 3,2 procent aan, wat meer is dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Daarbij boekte de Amerikaanse keten een nettowinst van 745 miljoen euro, tegenover 735 een jaar eerder.

Het bedrijf waarschuwde dat verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de virusuitbraak in China een negatieve impact zullen hebben op de resultaten. Die schade lijdt het bedrijf naar verwachting vooral in de eerste jaarhelft, aldus financieel directeur Matt Blunas. Mede hierdoor voorspelt Best Buy dat de vergelijkbare omzetgroei dit tussen de 0 en 2 procent ligt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links