Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEON belooft steun aan Egyptische dochter GTH

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft financiële steun beloofd aan zijn Egyptische dochter Global Telecom Holding (GTH). Het in Amsterdam genoteerde bedrijf staat onder meer garant voor financiering van bepaalde schulden en andere betalingen aan obligatiehouders van GTH.

Al langer is bekend dat VEON de mogelijkheden onderzoekt om GTH van de beurs te halen, met de bedoeling de bedrijfsstructuur te versimpelen. Vooralsnog is er geen toestemming voor de privatisering van de dochteronderneming. Het bedrijf zei onlangs nog met de Egyptische toezichthouder en andere belanghebbenden te onderhandelen. Verdere details over die plannen gaf VEON nu niet.

GTH heeft ondertussen een aandeelhoudersvergadering, waarbij over een eventuele claimemissie zou worden gesproken, uitgesteld. De vergadering is verplaatst van 28 januari naar 27 maart, onder meer vanwege de recente ontwikkelingen.

De uitgesproken steun van VEON, dat 58 procent van GTH in handen heeft, zorgde op de beurs in Egypte voor een koerssprong van het aandeel GTH. Het bedrijf won bijna 10 procent aan beurswaarde.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links