Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX sluit op laagste punt sinds juni 2017

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index is vrijdag gesloten op het laagste niveau sinds eind juni 2017. De toonaangevende index van de beurs van Amsterdam flirtte lang met de grens van 500 punten, maar bleef uiteindelijk een stukje boven die mijlpaal, die voor het laatst eind februari 2017 werd bereikt.

De maand oktober is zwaar voor beleggers. In Amsterdam zakte de beurs deze maand tot nu toe al bijna 8 procent en in andere landen, zoals Frankrijk, raakte de beurs zelfs bijna een tiende van zijn waarde kwijt. Beleggers doen en masse aandelen in de uitverkoop op zorgen over de wereldwijde handelsoorlog, tanende Chinese groei en kostendruk.

Donderdagavond kwamen daar nog tegenvallende kwartaalberichten van de Amerikaanse webwinkel Amazon en Google-moederbedrijf Alphabet bij. Die versterken het gevoel dat bedrijven hun piek hebben bereikt.

Signify

De AEX zakte vrijdag uiteindelijk 1,1 procent naar 507,52 punten. De MidKap eindigde 0,7 procent lager op 705,77 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 1,3 procent in.

Verlichtingsbedrijf Signify zakte na een hogere opening 9,7 procent en was daarmee veruit de grootste daler in de AEX. De kwartaalwinst van het bedrijf daalde weliswaar minder hard dan gevreesd, maar het was niet genoeg om beleggers te bekoren.

Valeo

ArcelorMittal zakte 3,5 procent. De staalgigant heeft de overnamestrijd rond zijn bankroete Indiase branchegenoot Essar Steel gewonnen. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield, dat ook met cijfers kwam, daalde 2,3 procent.

In Parijs kelderde auto-onderdelenmaker Valeo 21 procent na de tweede winstwaarschuwing in drie maanden. Het Franse olieconcern Total, dat ook met cijfers kwam, zakte 1,5 procent.

Euro

In Londen daalde Royal Bank of Scotland (RBS) ruim 4 procent na teleurstellende resultaten. Rolls-Royce ging 3,5 procent omlaag in Londen. De maker van vliegtuigmotoren kan de vraag van Airbus niet bijbenen.

De euro noteerde op 1,1393 dollar, tegen 1,1371 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 67,48 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,5 procent tot 77,26 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 15 apr AEX blijft steken onder record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 oktober 2018 18:52
    Houdt 't simpel: Wallstreet doet 't al decennia op rij factoren beter dan welke andere beurs, dus ook inclusief de Europese beurzen = koop met regelmaat uitsluitend Nasdaq Composite ETF ( factor VIER stijging sinds medio maart '09) & ga vervolgens decennia op je handen zitten. Beleggen is géén rocket science.

    Lange horizon leert dat de politiek er op termijn niet toe doet, uitsluitend stijgende bedrijfswinsten doen de beurskoerstrend bewegen.
  2. forum rang 4 havik of duif 26 oktober 2018 19:10
    De bedrijven doen het nog steeds goed. Er is nog steeds groei t.o.v. andere kwartalen maar het zijn de beleggers zelf die het heel slecht doen. Dat is de reden voor grote zorg. Zo zie je de ene dag paniek en de volgende dag heeft men kunnen nadenken en is er weer herstel. Wie vooraf de reactie van de belegger kan voorspellen, die kan nog wat op de beurs verdienen.
    Slecht nieuws voor de pensioenfondsen, hogere pensioenpremies en korten op de uitkeringen.
  3. forum rang 6 suskewiet 26 oktober 2018 19:37
    De grote jongens willen geld verdienen op kap van de kleine man .
    Altijd al zo geweest .
    Het enige wat je kan doen is rustig blijven .
    Als iedereen verkoopt zou je moeten kopen .
    Simpel ,zou je zeggen ,maar de grote doen het zo .
    Eerst negatief het bespelen en dan toeslaan .
    De remonte gaat komen ,geduld
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

884,07 15 apr
+0,62 +0,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links