Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple grote verliezer op verdeeld Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag overwegend lager de handel uitgegaan. Apple viel in negatieve zin op te midden van een stortvloed aan bedrijfsresultaten op Wall Street. Beleggers straften de techgigant af vanwege tegenvallende verwachtingen voor het aankomende feestdagenseizoen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent in de plus op 18.199,33 punten. De brede S&P 500-index daalde 0,2 procent, tot 2139,43 punten. De Nasdaq verloor 0,6 procent tot 5250,27 punten.

Apple speelde 2,3 procent kwijt en was daarmee het slechtst presterende Dowfonds. De vooruitzichten van het techconcern voor de opbrengsten in het feestdagenseizoen waren een lichte teleurstelling. Er was gehoopt dat Apple flink munt zou kunnen slaan uit de problemen bij aartsrivaal Samsung. Apple zag de verkoop van de iPhone in het afgelopen boekjaar voor het eerst sinds de introductie van de telefoon in 2007 dalen.

Twitter

Los van Apple stonden meer techbedrijven in de schijnwerpers. Zo won Twitter 0,2 procent. Volgens het financiële blog Betaville heeft Walt Disney toch weer interesse in een overname. General Electric dikte 0,8 procent aan, nadat bekend werd dat het concern afziet van de voorgenomen overname van het Duitse 3D-printbedrijf SLM Solutions.

Microsoft kondigde op een speciaal evenement een zogeheten all-in-one-computer aan en een grote update voor Windows 10. Het aandeel noteerde 0,6 procent in de min.

Euro

Boeing deed het goed. De vliegtuigbouwer schroefde zijn prognoses wat op en werd daarvoor beloond met een plus van 4,7 procent. Luchtvaartconcern Southwest Airlines, dat ook met cijfers kwam, zakte anderzijds 8,5 procent.

Ook Chipotle Mexican Grill behoorde tot de verliezers. De restaurantketen speelde dik 9 procent aan beurswaarde kwijt na tegenvallende kwartaalcijfers. De resultaten van levensmiddelengigant Mondelez en defensieconcern Northrop Grumman werden wel goed ontvangen. Hun aandelen noteerden elk bijna 4 procent hoger.

De olieprijzen lieten een daling zien. Amerikaanse olie werd 1,6 procent goedkoper op 49,15 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 1,8 procent, tot 49,87 dollar pet vat. De euro werd verhandeld voor 1,0904 dollar, tegen 1,0905 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 27 oktober 2016 08:30
    Apple beleggers zijn weer eens te ongeduldig. Positieve effecten van het Samsung debacle zullen pas in het lopende kwartaal zichtbaar worden. Bovendien was de koers voor de cijfers al opgelopen en dat is nu weer foetsie, dus eigenlijk staat het weer precies gelijk met de dag voor de cijfers...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 15 apr
    172,660
    -2,21% -3,905
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links