Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slechte dag op Europese beurzen

Slechte dag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen gingen maandag over een breed front omlaag, na de flinke verliesbeurt in Tokio eerder op de dag. In de Amsterdamse AEX-index waren vrijwel alleen verliezers te zien.

De AEX noteerde in de middaghandel 1,6 procent lager op 447,23 punten. De MidKap liet een verlies van 1 procent noteren op 650,64 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt koersten 1,4 tot 2,1 procent in de min.

Kabelaar Altice wist nipt het hoofd boven water te houden in de AEX met een plusje van 0,1 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 6 procent. Andere flinke verliezers waren SBM Offshore, ING, ArcelorMittal en Ahold Delhaize met verliezen tot 2,8 procent.

TomTom

In de MidKap ging TomTom bijna 3 procent omlaag. Navigatiekaartenmaker HERE, eigendom van de Duitse autobedrijven BMW, Audi en Daimler, gaat een realtime verkeersdienst lanceren.

Het aandeel Deutsche Bank stond in Frankfurt opnieuw stevig onder druk. Zorgen over de kapitaalpositie van de grootste bank van Duitsland zetten het aandeel 6,7 procent in de min, waarmee de laagste koers uit de historie van het concern werd bereikt.

Euro

Ook andere Europese banken noteerden rode cijfers. Commerzbank behoorde in Frankfurt met een verlies van 3,6 procent tot de sterkste dalers. In Parijs gingen BNP Paribas en Société Générale tot 3,5 procent omlaag. RBS en Barclays verloren in Londen tot 2,8 procent.

In Milaan wist Banca Monte dei Paschi di Siena zich te onttrekken aan de malaise voor financiële fondsen met een plus van 2,7 procent. Investeerders uit Qatar zouden de noodlijdende Italiaanse bank te hulp willen schieten.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 2,1 procent tot 45,45 dollar per vat. Brentolie werd 2,3 procent duurder op 46,95 dollar per vat. De euro was 1,1254 dollar waard, tegen 1,1225 dollar aan het einde van de Europese handel op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. nestel 30 september 2016 17:55
    Wie bericht er over DB en de flink verlaagde USA rente?

    NEW YORK (AFP)--Die Strafzahlung für die Deutsche Bank in den USA soll deutlich auf 5,4 Milliarden Dollar reduziert werden. Das erfuhr die Nachrichtenagentur AFP am Freitag aus mit dem Dossier vertrauten Kreisen. Ursprünglich hatte das US-Justizministerium von der Deutschen Bank eine Strafe von 14 Milliarden Dollar (12,5 Milliarden Euro) wegen Geschäften mit faulen Hypothekenpapieren gefordert.

    www.finanzen.net/aktien/Deutsche_Bank...

    www.finanzen.net/nachricht/aktien/Str...

    Vandaar dat de beurzen omhoog sprongen...

    Soep, heet, gegeten....

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links