Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yellen geeft Wall Street zetje in de rug

Yellen geeft Wall Street zetje in de rug

NEW YORK (AFN) - De aandelenhandel op Wall Street kreeg vrijdag een klein duwtje in de rug van Fed-president Janet Yellen. In haar toespraak bij de jaarlijkse top van centrale bankiers in Jackson Hole zei zij dat de argumenten voor een spoedige renteverhoging in de Verenigde Staten steeds sterker worden. Dat wordt gezien als een teken van vertrouwen in de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen stond na ruim anderhalf uur handel op 18.540 punten, een winst van 0,5 procent. De bredere S&P 500 steeg eveneens 0,5 procent, tot 2184 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,6 procent aan en kwam op 5243 punten.

De winsten waren daarmee iets overtuigender dan bij de opening. Yellen noemde onder meer de sterk aantrekkende consumptie en het aanhoudende herstel van de werkgelegenheid als bewijs dat het nog altijd goed gaat met 's werelds grootste economie. Ook de inflatie kruipt richting de doelstelling van de Fed.

Boventoon

Technologieaandelen voerden de boventoon bij de hoofdfondsen in New York. Intel en Cisco Sytems stonden boven aa de Dow met winsten van 1,3 en 1 procent. Ook de farmaceuten Merck en Johnson & Johnson waren in trek, en wonnen allebei 0,9 procent. De drie enige dalers waren sportkledingfabrikant Nike, fastfoodketen McDonald's en smartphonemaker Apple, met verliezen tot 0,4 procent.

De euro verloor na de speech van Yellen even flink terrein op de dollar, maar dat effect was van korte duur. De Europese eenheidsmunt noteerde rond 17.10 uur een koers van 1,1280 dollar, net zoveel als bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten op donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links