Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grote telecomfusie VS mag van Justitie

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De megafusie tussen de Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint is een stap dichterbij gekomen. De mededingingsafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie is akkoord gegaan, nadat de bedrijven beloofden om bepaalde bezittingen te verkopen aan de aanbieder van satelliettelevisie Dish. Die onderneming krijgt de komende jaren ook toegang tot hun netwerk.

Met de deal is zo'n 26,5 miljard dollar gemoeid. T-Mobile US en Sprint zijn al meer dan een jaar bezig om goedkeuring te verkrijgen. Er moet nu eigenlijk nog één grote horde genomen worden. In New York speelt een rechtszaak die is aangespannen door een groep Amerikaanse staten. Die vinden dat de deal geblokkeerd moet worden omdat de samensmelting schadelijk zou zijn voor consumenten.

De critici zijn bang dat de nieuwe telecomfusie kan zorgen voor hogere prijzen. Sprint en T-Mobile zijn de derde en vierde aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten. Met een samensmelting zijn er nog slechts twee andere grote spelers over op de markt, namelijk Verizon en AT&T.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links