Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenverkoop in VS trekt aan

NEW YORK (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in juni met 3,5 procent toegenomen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel dinsdag.

De verkoop kwam daarmee uit op een tempo van 592.000 woningen op jaarbasis. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 1,6 procent.

De verkopen van een maand eerder werden naar boven bijgesteld naar 572.000. Eerder werd een daling van 6 procent gemeld tot 551.000 huizen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. mok 26 juli 2016 20:55
    Ik heb het hier wel eens vaker gemeld, maar de VS stevent af op oververhitting, zonder dat iemand zich er zorgen over maakt. Daarbij is de rente veel te laag en doet de overheid te weinig om de schuldenberg terug te dringen. Dit woning cijfer lijkt op het eerste gezicht niet overdreven goed, maar de verkopen liggen 25% hoger dan vorig jaar en liggen op het hoogste punt sinds 2008. De voorraad nieuwe huizen ligt op een zeer laag niveau, wat prijsopdrijvend gaat werken. De verkoop niveaus liggen nog niet op het langjarig gemiddelde, maar dat gaat zo niet lang meer duren. Zou verstandig zijn om de rente ook al richting een langjarig gemiddelde te brengen, maar dat lijkt er nog niet op. Straks loopt inflatie op en is de FED te laat. Zoals zo vaak.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links