Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam zakt in het rood

Beurs Amsterdam zakt in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet dinsdagochtend een verlies zien. Randstad en Wessanen stonden in de belangstelling na de publicatie van kwartaalcijfers, terwijl Refresco een overname in de Verenigde Staten aankondigde.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,4 procent lager op 450,87 punten. De MidKap verloor 0,5 procent tot 625,05 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,6 procent, Londen stond licht in de plus.

Randstad zakte 2,7 procent in de AEX, waarmee het de grootste daler onder de hoofdfondsen was. Het uitzendconcern zag de groei in het afgelopen kwartaal afzwakken in vergelijking met een kwartaal eerder. In de MidKap daalde de producent van natuurlijke levensmiddelen Wessanen 2 procent, ondanks een omzet- en winstgroei.

TomTom

Refresco ging bij de middelgrote fondsen juist 5 procent omhoog. De Rotterdamse bottelaar van frisdranken en sappen neemt voor 129 miljoen dollar zijn Amerikaanse branchegenoot Whitlock Packaging over, waarmee het bedrijf de vleugels uitslaat naar Noord-Amerika.

TomTom profiteerde van een adviesverhoging van de Zwitserse bank UBS met een koerswinst van 4,4 procent.

BP

In Londen kon olieconcern BP (min 1,9 procent) op aandacht rekenen na bekendmaking van cijfers. De winst is meer dan gehalveerd door de lage olieprijzen. Later deze week maken nog Shell, Total, ExxonMobil en Chevron resultaten bekend.

In Parijs kwam bandenfabrikant Michelin met resultaten, de koers van het aandeel bleef vlak. Telecomconcern Orange wist niet te overtuigen met zijn cijfers en zakte 2,5 procent.

Euro

In Frankfurt leverde Commerzbank 5,6 procent in. De Duitse bank kwam maandagavond met een winstwaarschuwing naar buiten.

De euro noteerde dinsdagochtend 1,0995 dollar, tegen 1,0979 dollar bij het Europese slot een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 43,05 dollar en Brentolie zakte 0,1 procent op 44,70 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links