Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen overwegend lager

Europese beurzen overwegend lager

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag in een zeer rustige sessie een fractie in het rood. Ook elders in Europa noteerden graadmeters overwegend in de min. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voor handen. Veel beleggers houden een lang weekend na Hemelvaartsdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel op Wall Street een fractie lager op 527,28 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 794,31 punten. Londen ging 0,4 procent omhoog, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,4 procent.

In Amsterdam was telecom- en kabelconcern Altice de grootste stijger onder de hoofdfondsen met een plus van 2,7 procent. De Amerikaanse divisie van Altice heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse tv- en filmbedrijf Viacom om samen te werken op het gebied van reclame en distributie.

Alfa Financial Software

De oliefondsen op het Damrak stonden onder druk door de flinke daling van de olieprijzen een dag eerder. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore ging 1,9 procent omlaag en was daarmee de grootste verliezer in de AEX. Tankopslagbedrijf Vopak daalde 0,8 procent en olieconcern Shell leverde 0,6 procent in. Bodemonderzoeker Fugro zakte 1,6 procent in de MidKap.

In Londen was softwarebedrijf Alfa Financial Software een uitblinker bij zijn debuut op de aandelenmarkt. De koers van Alfa schoot meer dan 30 procent omhoog. Het is de grootste beursgang van een technologiebedrijf in Londen sinds 2015.

PepsiCo

Britvic verloor in Londen 3,4 procent. De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo maakte donderdag bekend zijn belang van 4,5 procent in de Britse bottelaar en distributeur van de hand te doen.

De olieprijzen gingen donderdag flink omlaag na het besluit van oliekartel OPEC om de productieverlaging te verlengen tot eind maart volgend jaar. Handelaren hadden voorzichtig gehoopt op méér maatregelen om het overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan.

Olie

Overigens stonden de olieprijzen vrijdag nagenoeg vlak. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 48,93 dollar en Brentolie ging een fractie omhoog tot 51,47 dollar per vat.

De euro was 1,1170 dollar waard, tegen 1,1223 dollar bij het Europese slot een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 26 mei 2017 15:58
    Gisteren zei ik het al; de optimisten zijn hun winsten elders aan het verzilveren,dan blijven de pessimisten op honk,vandaar dat die beurs ook vandaag weer niet vooruit is te branden.
    Bij mij moet er van de week dik geld bij,vandaar ga ik de instekers van mijn kranten maar weg brengen,dan heb ik nog wat,hopenlijk raken die pessies de laatste uurtjes hevig van slag en gaan we nog leuk positief afsluiten,bergen geluk toegewenst!!!
  2. forum rang 7 Kaviaar 26 mei 2017 19:28
    quote:

    boldie schreef op 26 mei 2017 16:14:

    Gaan shorts nog eens wat opleveren of hoeist
    boldie,

    Op of vanaf maandag a.s.
    Beurs VS is maandag gesloten.
    Comey gaat dinsdag a.s. getuigen voor de senaat v.w.b. de memo's die hij bijgehouden heeft na besprekingen met Trump.

    Het wordt volgende week een mooie rode week en daarna verwacht ik.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links