Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Roadshow Ahold en Delhaize positief'

AMSTERDAM (AFN) - Dat supermarktketens Ahold en Delhaize met hun roadshow voor de fusie samen optrekken is een positieve ,,trigger" voor de prijs van het aandeel. Dat meldde Rabobank woensdag in een rapport over de ondernemingen.

Ahold en Delhaize maakten eerder bekend de komende weken hun plannen voor een fusie voor te leggen aan beleggers. Die bijeenkomsten worden bijgewoond door de bestuursvoorzitters van beide grootgrutters. Het begeleidende persbericht stelt dat het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize ,,opgewonden en gepassioneerd'' zijn over het samengaan.

Rabo benadrukt dat er nog de nodige goedkeuringen voor de fusie vereist zijn in de Verenigde Staten. Met het afstoten van enkele winkels zou toezichthouder FTC volgens de bank akkoord kunnen gaan met de fusie. Beurswaakhond SEC bekijkt momenteel een eerste ontwerp dat Ahold heeft ingediend.

Synergievoordelen

Volgens de bank kunnen Ahold en Delhaize, door samen op te trekken, laten zien dat er achter de schermen door een klein team wordt gewerkt aan de fusie. Daarbij zullen synergievoordelen reëel worden gepresenteerd en kunnen doelstelling eenduidig worden uitgelegd. Rabo voorziet voor de komende jaren een vrije kasstroom van 1,5 miljard euro per jaar die vermoedelijk zal terugvloeien naar investeerders.

Rabo hanteert een koopadvies op Ahold met een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel Ahold stond omstreeks 09.30 uur 0,7 procent hoger op 20,18 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2015 13:48
    Wat een onzin. De fusieplannen zijn al langer bekend. Een roadshow is niets bijzonders. Er valt inderdaad nogal wat te promoten, want deze fusie is een volslagen idioot plan. Een samenwerking tussen Belgen en Nederlanders wordt niks. De Belgische vakbonden gaan voor grote problemen zorgen. In België heerst een compleet verschillende ondernemingscultuur. Zoiets als bij Air France-KLM.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,760 24 apr
-0,120 -0,43%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links