Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zwakke kwartaalcijfers Wessanen'

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van Wessanen voldeden niet aan de verwachtingen, ondanks het feit dat het bedrijf een autonome omzetgroei bij zijn eigen merken realiseerde van 7,4 procent. Dat constateerde KBC Securities dinsdag in een reactie.

De kenners rekenden echter op een autonome groei van de merken met 9 procent. Daarbij merken ze op dat de afname van de privatelabelverkopen in Italië veel sterker was dan voorzien.

De omzet en het bedrijfsresultaat (rebit) vielen tegen, aldus KBC. De marktvorsers rekenden in doorsnee op een omzet van 141,9 miljoen euro, waar Wessanen 137,5 miljoen euro rapporteerde. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 10 miljoen euro, waar KBC mikte op 10,2 miljoen euro.

De bank, die verder aangeeft dat de schuldgroei bij Wessanen opvallend groot was, hanteert een buy-advies op het aandeel. Wessanen noteerde dinsdag omstreeks 09.30 uur 3,2 procent lager op 11,90 euro.

ING noemde de cijfers van Wessanen eveneens zwakker dan voorzien, maar stelde daarbij ook dat ze het begin van een negatieve trend bij Wessanen hoeven te zijn. Daarbij merken de analisten op dat Wessanen onder meer de prognose voor 2016 bevestigde. De bank hanteert ook een buy-advies op het aandeel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links