Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine minnen op afwachtend Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag een fractie onder de slotkoersen van woensdag gesloten. Beleggers op Wall Street deden rustig aan in afwachting van de speech van Fed-president Janet Yellen, vrijdag op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een verlies van 0,2 procent op 18.448,41 punten. De S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2172,47 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte eveneens een min van 0,1 procent en eindigde op 5212,20 punten.

Beleggers hopen dat Yellen wat meer duidelijkheid geeft over een mogelijke renteverhoging volgende maand. In navolging van andere Fed-bestuurders merkte donderdag ook president Esther George van de centrale bank van Kansas op dat het tijd wordt voor een volgende stap.

Medicijnen

Farmaceut Mylan verloor 0,7 procent aan beurswaarde nadat het de prijs van een van zijn medicijnen verlaagde. Het concern zwichtte voor de kritiek van patiënten vanwege de prijsverhogingen van een adrenalineprik. Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton sprak zich deze week uit over de prijs van de EpiPen, die wordt gebruikt bij gevaarlijke allergische reacties.

Het aandeel van de verlieslijdende retailer Sears verloor 4,3 procent nadat het bedrijf ook afgelopen kwartaal last bleef houden van de malaise in de winkelbranche. Ook Tiffany & Co kampte met slinkende verkopen. De juweliersketen had vooral last van lagere bestedingen van Chinese toeristen, maar wist wel zijn winst onverwachts op te voeren. Beleggers zetten het aandeel daarop 6,4 procent hoger.

Winstverwachting

Kledingwinkelketen Guess verhoogde zijn winstverwachting en werd daarvoor door beleggers beloond getuige de winst van ruim 22 procent. Discountwinkelketens Dollar Tree (min 10 procent) en Dollar General (min 18 procent) gingen in de uitverkoop na hun kwartaalupdates.

Facebook won 0,3 procent. Het techbedrijf maakte bekend dat gegevens van WhatsApp-gebruikers voortaan toch bij Facebook terechtkomen. De wijziging van het privacybeleid van WhatsApp is de eerste poging om geld terug te verdienen nadat Facebook de berichtendienst in 2014 voor 19 miljard dollar overnam.

Euro

De euro werd bij de slotbel voor 1,1281 dollar verhandeld, tegen 1,1279 dollar aan het slot van de Europese beurzen. Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 47,33 dollar. Brent werd 1,3 procent duurder op 49,67 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links