Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fox Sports blijft duurder bij Ziggo

AMSTERDAM (AFN) - Klanten van Ziggo blijven een hoger bedrag betalen voor een abonnement op Fox Sports dan bij andere televisie-aanbieders. Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep in een rechtszaak tussen Ziggo en Fox.

In juni oordeelde de rechtbank nog dat de kemphanen om te tafel moesten om nieuwe afspraken te maken, maar dat hoeft van het hof niet meer. Daardoor moet Fox nu genoegen nemen met de hogere tarieven bij Ziggo, dat inmiddels formeel VodafoneZiggo heet.

Volgens Fox zijn sportliefhebbers de dupe van de uitspraak. Die moeten nu namelijk met zo'n 25 euro ongeveer een tientje meer betalen voor het zenderpakket met onder meer wedstrijden uit de Eredivisie en uit Spanje dan bij andere televisieproviders.

Overwinning

Ziggo spreekt liever van een overwinning voor tv-kijkers die géén behoefte hebben aan de extra sportzender, omdat die nu niet extra op kosten worden gejaagd. Volgens een woordvoerder zou het Ziggo miljoenen euro's kosten om de prijzen van Fox Sports te verlagen. Die zouden moeten worden terugverdiend door de prijzen voor alle tv-klanten te verhogen.

Volgens Ziggo probeerde Fox met een nieuwe berekening meer geld binnen te lagen bij de aanbieders. De kosten werden berekend aan de hand van het totale aantal klanten van de televisie-aanbieders, en niet meer op basis van het aantal klanten van de sportzenders.

De ruzie over de tarieven stamt uit het samengaan van de kabelaars Ziggo met UPC in 2014. De twee uiteenlopende contracten moesten worden samengevoegd. Met de uitspraak heeft het hof nu bepaald dat het Ziggo-contract ook gaat gelden voor oude UPC-klanten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:20 Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. raadzaam 25 juli 2017 17:53
    quote:

    RAUL schreef op 25 juli 2017 17:47:

    Ik ben blij dat ik een KPN Compleet abonnement heb. Daardoor heb ik Fox Eredivisie er gratis bij als keuzepakket.
    Het zou voor mij de enigste reden zijn te switchen. Hoewel ik al heel lang zeer tevreden ben bij Ziggo en zijn voorlopers. Het vernieuwende karakter van deze zender(s) spreekt en sprak mij wel aan, maar toch eens goed rekenen!?
  2. RAUL 25 juli 2017 17:55
    quote:

    raadzaam schreef op 25 juli 2017 17:42:

    Totale ongein dit ik ben een liefhebber van Eredivisie live. en heb geen behoefte aan alle buitenlandse sport(lees voetbal/autosport) programma's maar wordt nu mogelijk wel op kosten gejaagd?
    @raadzaam

    Mijn advies: zo snel mogelijk overstappen naar KPN. :-)
  3. RAUL 25 juli 2017 17:57
    quote:

    raadzaam schreef op 25 juli 2017 17:53:

    [...]
    Het zou voor mij de enigste reden zijn te switchen. Hoewel ik al heel lang zeer tevreden ben bij Ziggo en zijn voorlopers. Het vernieuwende karakter van deze zender(s) spreekt en sprak mij wel aan, maar toch eens goed rekenen!?
    Een rekensommetje is gauw gemaakt. Succes. En 'Hoort zeg het voort'. :-)
  4. Bonost 26 juli 2017 02:26
    Misschien begrijp je het niet goed g.raaier. FoxSports wil dat zij de zender goedkoper aanbieden, maar Ziggo houdt vast aan € 25,-. Fox Sports is voor iedere andere kabelaanbieder een keuze kanaal, dus dat argument is een non-argument van Ziggo. Zij vragen € 25,-, omdat zij er anders niets aan verdienen, want daar is hun begroting op afgestemd. Als zij deze gelden niet krijgen zouden zij een algehele verhoging moeten doorvoeren. Je zou toch niet willen dat ze anders minder winst draaien. Monopolypositie waar Ziggo misbruik van maakt zou ik zeggen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,379 17:35
+0,001 +0,03%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links