Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Negatief beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag in de tussentijdse handel opnieuw een lager beeld zien, na de forse koersverliezen een dag eerder. Het was een drukke dag voor beleggers op Wall Street, met een hoop kwartaalpublicaties van onder meer Boeing, Twitter, Viacom en Northrop Grumman.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,4 procent lager op 23.939 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2627 punten en de technologiebeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 6988 punten.

Naast de cijfers hielden beleggers ook de stijgende rente op Amerikaanse staatsleningen in de gaten. Daardoor werden zorgen aangewakkerd dat de financieringskosten voor bedrijven kunnen stijgen.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing (plus 2,6 procent) voerde zijn winstverwachting op na een veelbelovend begin van het jaar. De vliegtuigbouwer leverde in het eerste kwartaal meer passagierstoestellen af en wist meer contracten af te sluiten met zijn defensiedivisie.

Texas Instruments ging 3,3 procent omhoog. De chipfabrikant heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan en de prognoses bleven positief. Twitter moest een eerdere koerswinst inleveren en dook bijna 5 procent in het rood. Het aandeel werd in de verkoop gedaan ondanks dat het sociale mediabedrijf opnieuw zwarte cijfers schreef.

Northrop Grumman

Defensieconcern Northrop Grumman, producent van onder meer de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone, daalde 2,5 procent na cijfers. Branchegenoot General Dynamics, maker van bijvoorbeeld de Abrams-tank, wist beleggers ook niet te bekoren met zijn prestaties en verloor ruim 3 procent.

Viacom, moederbedrijf van MTV, Nickelodeon en Paramount Pictures, steeg 2 procent na resultaten. Verffabrikant Axalta won meer dan 3 procent dankzij verbeterde cijfers. Kabelaar Comcast boekte een plus van 2,6 procent. Comcast kwam met cijfers en bracht een miljardenbod uit op de Britse televisiezender Sky.

Kwartaalberichten

Na het slot wordt het ook erg druk met kwartaalberichten. Dan openen onder meer Facebook, eBay, Visa, Ford Motor en Qualcomm de boeken.

De euro was 1,2181 dollar waard, tegen 1,2177 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 67,50 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent tot 73,43 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 april 2018 07:58

    Sentiment gedreven op adviezen van de handelaren en fondsen.

    Niet op basis van feiten en prestaties.

    Maar dat wisten wij al.

    Het is een casino spel en ondanks regulering, kun je beleggers op verkeerde been plaatsen.

    Rente stijgt vanwege inflatie (hogere loonkosten, hogere prijzen, hogere uitgaven).... dus hoe schokkend is het.?

    Zo schokkend dat we erover fantaseren en adviezen geven om erin of eruit te stappen.
    Maar dat bedrijven een top prestatie hebben geprestreerd ondanks de gedragingen van de clown trump...dat vergeten ze erbij te vermelden.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links