Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX verder omhoog na deal noodpakket VS

AEX verder omhoog na deal noodpakket VS

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag verder omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen na de historische opmars een dag eerder. De AEX-index op het Damrak beleefde dinsdag de beste dag sinds de financiële crisis in 2008 en op Wall Street liet de Dow-Jonesindex de sterkste eendaagse stijging zien sinds de Grote Depressie in 1933. Het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket zorgde voor optimisme op de wereldwijde beursvloeren.

De Amsterdamse hoofdindex noteerde in de ochtendhandel 2,5 procent hoger op 473,48 punten. De AEX won een dag eerder al bijna 9 procent. De MidKap kreeg er 4,6 procent bij tot 665,91 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 3,4 procent. De hoofdindex in Milaan steeg 3,3 procent.

Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar (1850 miljard euro) om de economie te helpen tijdens de coronapandemie. Het akkoord werd bereikt na urenlange onderhandelingen. Het is de grootste noodsteun ooit.

ASMI

Chiptoeleverancier ASMI was koploper in de AEX met een winst van 11 procent. Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield was de enige daler met een min van 1,6 procent.

Altice Europe dikte 11 procent aan in de MidKap. Het kabel- en telecomconcern rekent in heel 2020 op een verdere stijging van de operationele winst en opbrengsten ondanks de coronacrisis. Het bedrijf kampt wel met nadelige effecten van winkelsluitingen en lagere advertentie-inkomsten, maar verwacht dat de kasstromen "veerkrachtig" zullen blijven.

Avantium

Avantium won 4 procent. Het speciaalchemieconcern leed vorig jaar minder verlies. Automatiseerder Ctac (plus 6,7 procent) kondigde aan het dividendbeleid te veranderen vanwege de coronacrisis. Curetis zakte 9 procent. De fusiedeal tussen de biotechnoloog en het Amerikaanse OpGen wordt naar verwachting begin april afgerond.

In Frankfurt steeg E.ON 8 procent. De Duitse energiereus wordt ook geraakt door de coronacrisis. Het moederbedrijf van Essent voorziet winstdruk dit jaar door een daling van de vraag naar elektriciteit. Ook vreest het concern dat investeringsprojecten door de virusuitbraak vertraagd zullen worden.

De euro was 1,0817 dollar waard, tegen 1,0788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent meer op 24,57 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 27,61 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:11 Herstel ASML leidt AEX licht hoger 2
  2. 08:15 AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2020 09:48
    Beurzen zijn als junks.... ze hebben steeds meer nodig van het goedje wat hen uiteindelijk noodlottig zal worden.

    Het grote drama zal zich in enkele weken in Amerika gaan openbaren. Amerika heeft een zeer slecht health care system en heel veel Amerikanen hebben helemaal geen ziekenkosten verzekering.
    Het corona virus kun je niet bestrijden met enkele triljoen in de economie te pompen. Het corona virus wordt in Amerika gruwelijk onderschat en zal zich als een olievlek over heel Amerika verspreiden en het land totaal lam gaan leggen.

    Wie goed heeft geluisterd naar Trump heeft kunnen horen dat dit niet langer dan 3 maanden mag duren.... wel, met de waardeloze maatregelen die Amerika doet gaat dit nog heel lang duren.

    De Centrale banken zijn out off munitie.... nog meer triljoenen zal net als bij een junk steeds korter werken. Banken zijn heel heel slecht gekapitaliseerd sinds het virus om zichzelf overeind te houden alles ten kosten van de spaarders. Mensen zijn compleet mind controlled en hebben totaal niet in de gaten dat de big reset op dit moment gaande is.

    Hebzucht zal veel beleggers heeeel duur komen te staan en velen zullen zelfs financieel compleet aan de grond komen te zitten.
  2. Studentenrekening 25 maart 2020 09:53
    Maar als je kijkt naar vorige crises dan zie je toch een vergelijkbaar patroon. Eerst crashed the beurs enkele dagen, dan gaat de beurs ineens bijna weer terug naar de oude piek en daarna wordt de daling voortgezet. Er gebeurt niets vreemds.

    Afwijkend zou zijn als de daling niet wordt hervat. Maar goed, zelfs als de daling wordt hervat komen we ook ooit weer terug op deze niveau's.

    Het verschil met de vorige crisis is wel dat het bedrijfsleven dit niet schuld is. Daardoor is het minder politiek gevoelig en kost het veel minder tijd om steunpakketten uit te delen.
  3. forum rang 4 Jopie1962 25 maart 2020 09:59
    Grappig dat er allerlei doemdenkers onder hun steen vandaan komen.

    Alles bij elkaar opgeteld is de conclusie: de mensheid gaat ook DIT event verslaan, tjees, de mensheid blijft gewoon voortbestaan!!

    Daar hoort een hogere beurs bij, want door de (stiekeme en later heftige) inflatie moeten er steeds meer dollars betaald worden voor de aankoop van hetzelfde bedrijf.
  4. [verwijderd] 25 maart 2020 10:11
    AEX heeft tot geen voordeel van deze steunmaatregelen (zijn grotendeels maatregelen voor de burgers zelf), deze stijging is gebaseerd op dunne lucht net zoals gisteren met laagste volume van deze maand. Grote bedrijven zullen juist door deze maatregelen meer mensen gaan ontslaan omdat ze weten dat ze door de overheid nu 4 maanden lang worden doorbetaald als ze werkeloos raken. Daarbij zal het meeste geld de burgers noot gaan bereiken aangezien 10% van alle Amerikanen niet eens een bankrekening hebben. Dit virus is in Amerika nog maar in de begin fase dus iedereen met gezond verstand weet waar dit economisch op gaat uitdraaien.Het lijken grote bedragen maar verdeeld over 350 miljoen inwoners is dit een druppen op een gloeiende plaat. Daarbij gaan veel industrieën reorganiseren. Veel Amerikaanse steden zijn gebouwd rondom bepaalde industrie takken, als je daar werkeloos wordt dan zal het vele jaren duren voordat zon persoon weer werk kan vinden. Dus die 4 maanden "WW" is niks voor de langdurige werkelozen die er aan gaan komen. Vergeleken daarbij mogen we met Nederland in onze handjes knijpen hoe onze overheid voor ons zorgt. Kortom mensen laat je niet door de FOMO van vandaag en gisteren de beurs optrekken, de echte slechte dagen moeten nog komen....Voor iedereen die wel op deze golf omhoog heeft mee gesurft....vergeet niet om af en toe je winsten te pakken... gaan nog vele dagen van volatiliteit aankomen...
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links