Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Halliburton duikt diep in de rode cijfers

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Halliburton heeft in 2015 een fors verlies in de boeken gezet als gevolg van de sterk gedaalde olieprijzen, afschrijvingen op bezittingen en reorganisatielasten. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf maandag publiceerde.

Halliburton leed vorig jaar een nettoverlies van 671 miljoen dollar (620 miljoen euro), tegen een winst van 3,5 miljard dollar een jaar eerder. De omzet nam met 28 procent af tot 23,6 miljard dollar. Vanwege de zeer lage olieprijzen snoeien olieconcerns in hun investeringsbudgetten en dat raakt dienstverleners als Halliburton hard. Vooral in Noord-Amerika was sprake van een gekelderde omzet voor Halliburton omdat veel boorplatformen buiten gebruik worden genomen.

Om kosten te besparen en de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden, wil Halliburton gaan fuseren met branchegenoot Baker Hughes en worden duizenden banen geschrapt. Volgens het bedrijf wordt nog steeds onderhandeld met de autoriteiten om goedkeuring te krijgen voor de fusie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Halliburton Company
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Haiko 25 januari 2016 20:26
    Een 28% omzet verlies is maar een prelude of wat we kunnen verwachten. Lopende projecten worden not afgemaakt maar er komen geen nieuwe projecten bij. Dit jaar kan nog wel eens een 50% daling ten opzichte van 2015 overheen komen.

    Het is een kwestie van tijd voordat de kleinere bedrijven omvallen. De grote bedrijven moeten het dividend toch echt wel in de ijskast stoppen de komende jaren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 38,040
    -1,04% -0,400
  2. SBM Offshore 17 apr
    14,410
    +1,19% +0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links