Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corbyns Labour onthoudt zich van stemming

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Boris Johnson hoeft niet te rekenen op steun van oppositiepartij Labour als maandag in het Lagerhuis wordt gestemd over verkiezingen in december. Labour-leider Jeremy Corbyn liet donderdag weten dat zijn partij zich zal onthouden van stemming. Hij wil eerst wachten op het antwoord van de EU op het uitstelverzoek van de datum voor de brexit.

Daarmee lijkt de door nederlagen geplaagde Johnson op een nieuw Waterloo af te stevenen, want hij heeft een tweederdemeerderheid nog om nieuwe verkiezingen te kunnen uitschrijven. Johnson maakte donderdag bekend dat hij die op 12 december wil houden.

Corbyn heeft steeds verklaard dat hij verkiezingen wil, maar dan moet eerst de brexit zonder deal van tafel. Dat is nu nog niet het geval. De vrees is dat als er voor verkiezingen wordt gekozen en het parlement wordt ontbonden, de premier de datum van de stembusgang naar achteren schuift. Die bevoegdheid heeft hij namelijk. In dat geval komt een brexit zonder overeenkomst, een wens van Johnson, weer in zicht.

De premier hoopte eerder nog dat hij zijn brexitdeal met de EU voor 31 oktober goedgekeurd kon krijgen. Dat lijkt inmiddels onmogelijk. Het Europees Parlement adviseert de EU-leiders het Britse verzoek om uitstel van de brexitdeadline tot 31 januari 2020 te aanvaarden, zo bleek eerder op de dag, met de optie dat de termijn kan worden ingekort als het brexitakkoord zowel in Londen als in Straatsburg eerder is geratificeerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links