Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei detacheerder DPA zet door

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA heeft in het eerste halfjaar weer meer winst gemaakt dan een jaar eerder, op een hogere omzet. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De vooruitgang was voor een groot deel te danken aan overnames, maar ook autonoom wist het bedrijf betere resultaten te boeken.

De omzet van DPA kwam in de eerste zes maanden van 2015 uit op 54,4 miljoen euro. Dat was 36 procent meer dan een jaar eerder. Ruim 12 miljoen euro van de totaalomzet kwam van overgenomen bedrijven. De omzet steeg op eigen kracht met 5 procent. Onder de streep resteerde 2,6 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een nettowinst van 1 miljoen euro overbleef.

De brutowinst voor eenmalige posten steeg naar 13 miljoen euro, tegenover 9,7 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2014. DPA verwacht in de tweede helft van 2015 haar positie verder te kunnen versterken. Het bedrijf voelt zich daarin gesteund door de ,,voorzichtige tekenen van herstel van de arbeidsmarkt".

DPA verwacht extra schaalvoordelen door acquisities van een of meerdere bedrijven, zo meldde het bedrijf. Deze moeten direct of binnen afzienbare tijd kunnen bijdragen aan de winst. In de eerste jaarhelft heeft DPA 2,6 miljoen euro (interim) dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links