Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Behoorlijke verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag flink omlaag. De oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd zorgden voor een brede verkoopgolf op de beurzen. Op het Damrak vielen de resultaten van verlichtingsbedrijf Signify in goede aarde. De chipsector moest het ontgelden na tegenvallende vooruitzichten van chipgigant Intel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 2,1 procent lager op 565,02 punten. De MidKap was vlak op 775,04 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 1,9 procent in.

Chipfondsen ASML en ASMI waren de grootste dalers in de AEX met minnen tot 6,7 procent na publicatie van resultaten van zijn belangrijke klant Intel. De Amerikaanse chipmaker kwam met sterke kwartaalcijfers, maar de verwachtingen voor het lopende kwartaal vielen tegen. Ook loopt de uitrol van nieuwe chips volgens Intel vertraging op. Besi verloor ruim 4 procent in de MidKap. In Parijs daalde chipmaker STMicroelectronics 3,9 procent en de Duitse chipfabrikant Infineon zakte 5,8 procent in Frankfurt.

Unilever sterkste stijger in AEX

Levens- en wasmiddelenconcern Unilever was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 1,4 procent. Signify voerde de kleine kopgroep in de MidKap aan met een winst van ruim 7 procent. De verlichtingsfabrikant wist de omzetdaling in het tweede kwartaal beperkt te houden dankzij de overname van het Amerikaanse Cooper. De winst steeg tot 81 miljoen euro, van 50 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf geeft geen verwachting voor heel 2020 vanwege de coronacrisis.

Bij de kleinere bedrijven zakte Accell 3 procent. De fietsenfabrikant zag de verkopen in juni fors toenemen en wist daarmee de stevige dalingen in voorgaande maanden te compenseren. De virusuitbraak leidde wel tot druk op de marges en Accell verwacht dat het bedrijfsresultaat in heel 2020 onder het niveau van vorig jaar zal uitkomen. Amsterdam Commodities (Acomo) won 2,4 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar voerde de omzet en winst in de eerste jaarhelft op, ondanks de uitdagende omstandigheden door de virusuitbraak.

De euro noteerde op 1,1613 dollar tegen 1,1617 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 41,00 dollar. Brentolie verloor 0,3 procent tot 43,19 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 24 juli 2020 18:09
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 24 juli 2020 16:14:

    Overdreven koersdalingen weer op AEX vergeleken met de Dow.
    Hoezo overdreven?? We hoeven toch niet 365 dagen per jaar aan de leiband van Amerika te lopen??
    Is het nou zo erg om eens een keer naar de echte economie te kijken??
    In Amerika zal Trumpie er alles aan doen om de beurzen " hoog" te houden.
    Daar hangt zijn 2e termijn duidelijk vanaf.
    Geef mij maar de realiteit op basis van echte cijfers!!!
    Uiteindelijk zijn die bepalend.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links