Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie licht in de plus. Afgezien van nog wat kwartaalcijfers hadden beleggers weinig richtinggevend nieuws voorhanden. Op Wall Street wordt vooral uitgekeken naar de notulen van de laatste vergadering van de Fed, die later op de dag naar buiten komen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent in de plus op 20.977 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent, tot 2399 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er ook 0,1 procent bij op 6144 punten.

Bij de bedrijven opende onder meer Tiffany & Co de boeken. De juweliersketen verraste beleggers met de mededeling dat de vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal zijn afgenomen. Het aandeel ging daarop dik 8,5 procent onderuit.

Lowe's

Ook doe-het-zelfketen Lowe's en auto-onderdelenmaker Advance Auto Parts kwamen met tegenvallende cijfers. Zij noteerden respectievelijk ruim 3 en 5 procent lager. Winkelketen Container Store maakte juist een koerssprong van dik 27 procent vanwege een flink gestegen kwartaalwinst. Ook Intuit was na een kwartaalbericht in trek. Het softwarebedrijf won bijna 8 procent.

Verder ging het aandeel van chipmaker Nvidia circa 1 procent omhoog. Het Japanse telecombedrijf Softbank heeft voor 4 miljard dollar een belang in de Amerikaanse onderneming genomen. Graanhandelaar Bunge steeg daarnaast 0,3 procent, ondanks een mededeling van het bedrijf dat niet wordt gesproken met grondstoffenhandelaar Glencore over een overname. Dinsdag pluste Bunge nog bijna 17 procent toen het nieuws over de avances van Glencore naar buiten kwam.

Federal Reserve

De Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, publiceert om 20.00 uur de aantekeningen van zijn laatste vergadering, begin deze maand. Daarin zal gespeurd worden naar aanwijzingen over het toekomstige rentebeleid. De markten houden rekening met een renteverhoging in juni en mogelijk kunnen de notulen daar wat meer duidelijkheid over geven.

De euro noteerde 1,1185 dollar, tegen 1,1172 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 51,14 dollar en Brent werd eveneens 0,6 procent goedkoper, op 53,82 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links