Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell: dreiging Nigeria uitdaging

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De wijdverspreide dreiging in Nigeria blijft ,,een uitdaging'' voor olie- en gasreus Shell. Dat zei topman Ben van Beurden dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van het concern.

Van Beurden gaf daarbij aan dat de veiligheidssituatie in het Afrikaanse land op dit moment verder verslechterd. Shell heeft in Nigeria onder meer te maken met de nieuwe rebellenbeweging Niger Delta Avengers (NDA).

Die maakte onlangs een cruciale pijpleiding van het Amerikaanse Chevron onklaar en Shell zag zich door de dreiging van de NDA volgens lokale media genoodzaakt zijn personeel van een olie-installatie te evacueren.

Van Beurden gaf verder aan dat Shell momenteel klaarstaat om in Canada de productie weer op te starten. De oliewinning van zijn Albian Sands-project werd tijdelijk stilgelegd omdat het gebied in de provincie Alberta werd geteisterd door bosbranden.

Financieel topman Simon Henry benadrukte dinsdag dat de miljardenschuld van Shell, zo'n 70 miljard dollar, met zo'n 20 miljard dollar omlaag moet. Dat moet gebeuren voordat het concern gaat kijken naar andere prioriteiten, aldus de bestuurder. Henry stelde ook er vertrouwen in te hebben dat het Shell lukt om de komende drie jaar voor 30 miljard aan activiteiten van de hand te doen.

Een groot deel van de desinvesteringen is, zo gaf de financieel bestuurder aan, niet gekoppeld aan de huidige lage olieprijs. ,,Het desinvesteringsprogramma is geen uitverkoop van activiteiten'', aldus Henry.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,310 16:31
-0,750 -2,20%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links