Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterkste opmars Dow-Jonesindex sinds 1933

Sterkste opmars Dow-Jonesindex sinds 1933

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. De leidende Dow-Jonesindex won bijna 11 procent tot 20.704,91 punten, wat de sterkste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 won 9,4 procent tot 2447,33 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 8,1 procent bij tot 7417,86 punten.

Er zijn hooggespannen verwachtingen dat het historische noodpakket van de Amerikaanse regering door de Senaat wordt geloodst. Minister van Financiën Steven Mnuchin voerde een "constructief" gesprek met de leider van de Democraten in de Senaat. Het aantal knelpunten in het steunpakket waarover de Democraten en de Republikeinen het oneens zijn, is duidelijk gedaald. De stemmingen over het noodpakket liepen al twee keer op niets uit vanwege ontevredenheid bij de Democraten.

Verder droeg ook het schrappen van bedrijfsinvesteringen vanwege de coronacrisis bij aan de positieve stemming. Chevron won bijna een kwart aan beurswaarde, nadat het bedrijf had laten weten zijn kapitaaluitgaven te verminderen en aandeleninkopen op te schorten. In het kielzog sloot ook branchegenoot ExxonMobil (plus 12,7 procent) fors hoger. Ook oliedienstverleners als Schlumberger en Halliburton, die beloofden hun uitgaven te beperken, stonden met plussen tot 27 procent bij de winnaars.

Mondelez

Levensmiddelenconcern Mondelez, dat goede zaken doet vanwege hamsterwoede, won 11,3 procent. De onderneming gaat zo'n 10.000 medewerkers in de distributie, productie en verkoop tijdelijk beter belonen.

Facebook won 8,7 procent. Het techbedrijf zou een belang willen nemen in het Indiase telecommunicatiebedrijf Reliance Jio. Dat meldde de Financial Times op basis van ingewijden. Facebook zou zijn aanwezigheid in India willen versterken omdat daar veel groei valt te behalen. Techbedrijven Google en Microsoft zouden eveneens toenadering zoeken tot het Indiase bedrijf.

Apple

Apple won bijna 10 procent aan beurswaarde. Het bedrijf zou plannen hebben om vanaf april weer winkels open te gooien.

Autofabrikant Ford Motor, technologieconcern 3M en industrieconglomeraat General Electric (GE) kregen er tot 23 procent bij. Zij gaan zich toeleggen op de productie van beademingsapparatuur waar veel ziekenhuizen op zitten te wachten.

Een vat Amerikaanse olie werd 3 procent duurder op 24,05 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 27,21 dollar per vat. De euro was 1,0771 dollar waard, tegen 1,0788 bij het slot in Europa.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sir Cryptalot 24 maart 2020 21:21
    The show must go on. Al die pecunia die de afgelopen weken door de uitgang zijn gestroomd klotsten tegen de plinten van de lopende rekeningen op. Klaar om bij het minste luchtpuntje terug de beurs in te stromen.

    Is het probleem opgelost? Nee.
    Hebben we het ergste achter de rug? Nee.
    Hebben we alle gevolgen van het probleem in kaart? Nee.

    Ben blij met een mooie groene dag in de porto maar vermoed dat we over een maand hetzelfde of lager staan.
  2. forum rang 5 Daexter 24 maart 2020 21:35
    quote:

    Cavemenneke schreef op 24 maart 2020 21:27:

    Helemaal mee eens, in de usa miet de pleuris helaas nog uitbreken, dat wordt erger dan italie en spanje bij elkaar, dat gaat trump de kop kosten, wat een joker pffff.
    Profiteer van de stijging om te verkopen, de erge tijden moeten nog komen!
    Succes allemaal en blijf gezond!
    Dit weekend, staat de USA waarschijnlijk met het aantal geregistreerde besmettingen op de eerste plek van alle landen in de wereld > dan de 81.000 die China nu heeft.

    Maar qua doden zal het nog wat langer duren, voordat China en Italie (die er nu 2 keer zoveel heeft als China) voorbij is. USA staat nu qua doden op 10% van italie.

    Maar als je het relatief bekijkt dus doden / inwoners heeft Italie er zelfs 56 keer zo veel als de USA. Toch zal het mij niet verbazen als de USA er uiteindelijk meer krijgt, maar dat kan nog best wat langer duren.

    Maar het feit dat de USA de meeste geregistreerde besmettingen heeft binnenkort zal waarschijnlijk al voor verkoopdruk gaan zorgen. Vandaag was het feest, geniet ervan zolang het kan!
  3. forum rang 6 Ronald Engels 24 maart 2020 21:45
    GVteD,

    Jammer, ik vrees dat er zeer helaas nog veel gaan volgen, begrijp dat het verdomde pijn doet, heb dit zelf ook éénmaal mee gemaakt bij mijn PICASSO-mijn meesterwerk, een zeer moderne, meest milieuvriendelijk Olie-Raffinaderij ten koste van enorme afgedwongen milieu-investeringen, afgedwongen door de Cantonale Overheid, op dat moment 2004-2015, in Zwitserland.

    330 mensen moeten afvloeien en ruwweg 800 indirecte arbeidsplaatsen verloren, doet gigantisch veel pijn! Bedrijven gaan uiteindelijk vaak kapot door Over-investeringen, gefinancierd met Schuldpapier aan de banken, geen vet op de botten uiteindelijk, dus de bank sluit de tent tijdens economisch zwaar weer!

    Life is like a Box of Chocolates, You never know what you`are gone get!

    M.v.g. Ronald

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links