Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager door zorgen coronavirus

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De openingswinsten gingen in rook op na het nieuws dat een tweede geval van het besmettelijke coronavirus in de Verenigde Staten is vastgesteld. Eerder was er juist nog optimisme op Wall Street dankzij maatregelen van de Chinese overheid om verspreiding van het virus in te dammen. Beleggers hadden verder onder meer aandacht voor chipgigant Intel die met resultaten kwam.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,5 procent lager op 29.002 punten. De brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3299 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 9335 punten.

Volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten heeft een vrouw uit Chicago de ziekte opgelopen na een bezoek aan de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak van het virus is begonnen. Eerder deze week werd het coronavirus ook vastgesteld bij een man die vanuit China naar Seattle was gereisd.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines stonden onder druk met minnen tot 4,4 procent door zorgen over de verdere uitspreiding van het virus. Casino-uitbaters Wynn Resorts, Melco Resorts & Entertainment en Las Vegas Sands hadden het ook moeilijk met verliezen tot 4 procent. China is een belangrijke markt voor die bedrijven en de vrees bestaat dat Chinezen minder gaan gokken door het virus.

Intel sprong meer dan 8 procent omhoog na sterke kwartaalcijfers. Het concern profiteerde van een toenemende vraag naar chips voor datacenters.

Boeing

Boeing moest een verlies slikken van 1,2 procent door berichten dat het productietempo van de 787 Dreamliner verder verlaagd kan worden vanwege een zwakke vraag naar het vliegtuig. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

Creditcardverstrekker American Express verhoogde de omzet maar zag zijn nettowinst dalen door hogere kosten. Het aandeel won 2,8 procent. Kredietverstrekker Discover Financial Services kelderde bijna 10 procent na tegenvallende cijfers en verlagingen van het beleggingsadvies door zakenbanken.

Markit

Op macro-economisch gebied liet marktonderzoeker Markit weten dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie deze maand wat minder sterk is gegroeid, terwijl in de dienstensector de activiteit wel toenam.

De euro was 1,1028 dollar waard tegen 1,1023 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,5 procent in prijs tot 54,23 dollar. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper op 60,62 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 januari 2020 22:17
    quote:

    Van der Stadt schreef op 24 januari 2020 21:04:

    Dat zijn geen zorgen om het coronavirus.

    Maar het Ponzi-scheme virus duikt steeds meer op.
    Ja maar daar mag je niet over praten. De beurzen laten de inflatie zien die stijgen op het onbeperkt printen van gratis geld. Alle toppen gaan neerwaarts behalve de geldcreatie die gaat gelijk op met de beurzen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links