Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice zet daling voort op Damrak

Altice zet daling voort op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag na een afwachtend begin licht omhoog. Op het Damrak zette Altice Europe de daling voort na de teleurstellende handelsupdate een dag eerder. Verder gaat de aandacht vooral uit naar de Verenigde Staten, waar op deze zogenoemde Black Friday het startschot voor de belangrijke koopjesperiode voor de feestdagen wordt gegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 514,91 punten. De MidKap steeg een fractie tot 693,04 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Londen klommen tot 0,4 procent.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was telecomconcern KPN met een winst van 1,2 procent. Altice Europe sloot opnieuw de rij met een verlies van 5,7 procent. Het kabel- en telecomconcern raakte donderdag al bijna 12 procent aan beurswaarde kwijt.

Black Friday

In de MidKap ging PostNL aan kop met een plus van 1,6 procent. De pakketbezorger gaat een drukke periode tegemoet vanwege het uit de VS overgewaaide koopjesfenomeen Black Friday. Financieel dienstverlener Intertrust stond onderaan met een min van 1,4 procent.

Bij de kleinere bedrijven zakte voedingsmiddelenconcern Wessanen 7 procent na een adviesverlaging door Berenberg. Curetis maakte een koerssprong van ruim 11 procent op de lokale markt. De biotechnoloog heeft positieve reacties gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het systeem Unyvero bij het diagnosticeren van infecties in de onderste luchtwegen.

Carlos Ghosn

In Parijs dikte Renault ruim 3 procent aan. De Japanse automaker Nissan liet in de nasleep van de kwestie van de gewipte voorzitter Carlos Ghosn weten de samenwerking met de Franse autofabrikant voort te willen zetten. Volgens persbureau Bloomberg willen de Japanners echter de aandeelhoudersstructuur tussen beide bedrijven herzien.

De euro was 1,1372 dollar waard, tegen 1,1401 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,7 procent tot 53,18 dollar. Brentolie werd 1,2 procent goedkoper en kostte 61,85 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links