Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurs Amsterdam doet stapje terug'

'Beurs Amsterdam doet stapje terug'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk iets lager aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers doen het even rustig aan na de mooie koerswinsten van de afgelopen dagen.

De aandacht zal vrijdag met name uitgaan naar cijfers van marktonderzoeker Markit over de industriële bedrijvigheid in Europa en de Verenigde Staten. Voor de rest staat er weinig richtinggevend macro-economisch nieuws op de agenda.

Bij de bedrijven op Beursplein 5 kunnen Air France-KLM en ING in beweging komen door advieswijzigingen. RBC Capital verhoogde zijn advies voor ING van sector perform naar outperform, terwijl Macquarie zijn advies voor Air France-KLM verhoogde van underperform naar neutral.

Donderdag

Donderdag was het een zeer goede dag op de Europese beurzen, dankzij het besluit van de Federal Reserve op woensdag om de rente onveranderd te laten. De Amsterdamse AEX-index sloot 1,8 procent hoger op 455,51 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 654,30 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt werden winsten behaald van 1,1 tot 2,3 procent.

Ook op Wall Street hield de Fed-rally aan. De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 18.392,46 punten. De brede S&P 500 won 0,7 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,8 procent aan.

Olie

De olieprijzen gingen vrijdagochtend omlaag, na de forse stijgingen eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,1 procent tot 45,81 dollar en Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 47,25 dollar per vat.

De euro noteerde voorbeurs 1,1195 dollar. Bij het Europese slot op donderdag was de euro 1,1236 dollar waard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2016 08:59


    'Beurs Amsterdam doet stapje terug'.

    Nu al?!
    De AEX heeft nog heel wat in te lopen tov de Yanks, laat het vandaag een rustig dagje zijn maar volgende week moeten we weer een paar procenten hoger kunnen sluiten.
    Nu in Amerika de rente waarschijnlijk in december iets zal worden verhoogd zijn de Nederlandse verzekeraars zeker de moeite waard om nu in te investeren. Met name Delta LLoyd is een parel absurd gedaald is terwijl de bedrijfsresultaten en outlook goed zijn.

    DL, strong buy, koersdoel €7,50 op 31-12-2016.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links