Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASR koploper in groene AEX

ASR koploper in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 549,81 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 803,94 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen kregen er tot 0,7 procent bij.

ASR (plus 2,9 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De verzekeraar wist zijn winstgevendheid in de eerste jaarhelft flink te verbeteren. De schadetak deed goede zaken doordat er aanmerkelijk minder stormschade hoefde te worden vergoed dan een jaar eerder. ASR maakte verder de overname van Veherex bekend, de inkomensverzekeraar van onder meer NS-personeel en het Spoorwegpensioenfonds. Concurrent Aegon (min 2,5 procent) noteerde ex dividend.

Adyen

Adyen zakte 0,5 procent. De oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff hebben ongeveer 15 procent van hun belang in de betalingsverwerker verkocht voor 622 euro per aandeel. De topman en technisch eindverantwoordelijke zeggen dat de verkoop niets te maken heeft met hun kijk op het bedrijf. Het aandeel zakte donderdag 5 procent tot 643,80 euro na publicatie van de halfjaarcijfers.

Entertainment One (eOne) werd bijna een derde meer waard in Londen. Speelgoedbedrijf Hasbro neemt het Canadese bedrijf, dat achter tekenfilmseries als Peppa Pig en PJ Masks zit, over voor ongeveer 4 miljard dollar.

Koersen

In Frankfurt dikte Klöckner 13,5 procent aan. Volgens de Duitse krant Handelsblatt heeft staalconcern ThyssenKrupp (plus 4,1 procent) zijn oog heeft laten vallen op de Duitse metalendistributeur na het stuklopen van de staalfusie met de Europese staalactiviteiten van Tata Steel.

De euro was 1,1072 dollar waard tegen 1,1086 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 55,41 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 60,06 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links