Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige koersdaling op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag flink lager geëindigd. Beleggers op Wall Street moesten opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerken, onder meer van Tesla, Microsoft en Twitter. Daarnaast zijn er nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt die erop duiden dat het herstel mogelijk stokt.

De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent in de min op 26.652,33 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,2 procent lager gezet, op 3235,66 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,3 procent in en stond op 10.461,42 punten.

Tesla kon de winst uit het begin van de dag niet vasthouden en daalde 5 procent. De maker van elektrische auto's heeft in het tweede kwartaal opnieuw winst geboekt. Het is de vierde periode op rij waarin het bedrijf zwarte cijfers schreef. Dat betekent dat Tesla, dat tijdens de afgelopen periode de automaker werd met de hoogste beurswaarde, nu opgenomen kan worden in de S&P 500-beursindex.

Nieuwe gebruikers Twitter

Twitter stond 4,1 procent hoger. Er kwamen in de afgelopen periode een recordaantal nieuwe gebruikers voor het sociale medium bij. Wel daalden de advertentie-inkomsten. Een aantal grote bedrijven trok advertenties op Twitter terug als reactie op de antiracismeprotesten in de Verenigde Staten en vanwege de coronacrisis.

Microsoft daalde juist 4,4 procent. De groeicijfers bij de clouddivisie van de Office-maker waren zwakker dan voorheen en ook minder sterk waren dan verwacht door analisten.

Apple levert in

Ook Apple leverde 4,6 procent in. Het bedrijf wordt in de VS onderzocht vanwege het overtreden van wetten voor de bescherming van consumenten. Ook waren er geruchten dat de nieuwe iPhones dit jaar later dan normaal verschijnen.

Verder gaven onder meer telecom- en mediaconcern AT&T (min 0,9 procent), chemieconcern Dow (min 3,4 procent) en fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark (plus 2,1 procent) een kijkje in de boeken.

De euro was 1,1594 dollar waard tegen 1,1617 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent minder op 41,11 dollar. Brentolie werd 2,1 procent goedkoper, op 43,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links