Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX volgt weg Wall Street omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond gedurende de middaghandel weer in de plus, na een minieme min eerder op de dag. De belangrijkste graadmeter volgde daarmee de beurzen in New York, die met winsten openden. Ook elders in Europa stonden de beurzen overwegend op winst.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde een klein half uur na opening van de beurzen op Wall Street 0,3 procent hoger op 511,14 punten. De MidKap steeg 2 procent tot 684,79 punten. Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,7 procent. Volgens bondskanselier Angela Merkel zit Duitsland nog niet in de eindfase van de pandemie, maar pas aan het begin.

Uit de Verenigde Staten kwamen onder andere cijfers over nieuwe uitkeringsaanvragen. Opnieuw kwamen er miljoenen aanvragen binnen, wegen bedrijfssluitingen door de coronacrisis. Uit cijfers van Markit bleek daarnaast dat evenals in Europa de industrie en dienstensector van de Verenigde Staten gebukt gaan onder de crisis.

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway (min 2,3 procent) was een van de grootste verliezers in de AEX. Het maaltijdbestelbedrijf zette voor zo'n 400 miljoen euro aan nieuwe aandelen in de markt voor 87 euro per aandeel en gaf voor 300 miljoen euro aan converteerbare obligaties uit. De Britse marktwaakhond CMA keurde verder de fusie van Just Eat en Takeaway goed.

Unilever zakte 1,5 procent. Het levensmiddelenconcern schrapte de vooruitzichten vanwege de coronacrisis. Wel houdt het bedrijf zijn kwartaaldividend in stand. Unilever verkocht afgelopen kwartaal meer hygiëneproducten, maar met name de verkoop van producten als ijs kregen een tik.

TKH

In de MidKap kreeg TKH er bijna 10 procent bij. Het technologiebedrijf had afgelopen kwartaal beperkt last van de lockdown in China, maar merkt wel meer van de coronamaatregelen in landen als Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Om de huidige situatie het hoofd te bieden heeft TKH in de kosten gesneden. Intertrust steeg 4,2 procent. De financieel dienstverlener heeft tot nu toe weinig last van de virusuitbraak, maar trekt vanwege de onzekerheid zijn prognoses in.

In Zürich zakte Credit Suisse 0,5 procent. De Zwitserse bank boekte een fors hogere kwartaalwinst, maar waarschuwde voor financiële tegenvallers als gevolg van de crisis.

De euro was 1,0796 dollar waard, tegen 1,0830 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 24 procent duurder op 17,13 dollar. Brentolie kostte 8,5 procent meer op 22,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Patjepeeër 23 april 2020 16:38
    quote:

    Dus.. schreef op 23 april 2020 16:20:

    [...]

    Hoezo, gewoon niet naar die zogenaamde "realisten" luisteren op dit forum!
    Noem eens een goede reden waarom de beurzen sinds midden maart zo stijgen.
    En kom niet aanzetten met : de beurzen kijken 6 maanden verder. Want over 6 maanden zal echt nog niet alles bij het oude zijn.
  2. [verwijderd] 23 april 2020 16:47
    Las dat bepaalde multimiljonairs (lees: vermogen van honderden miljoenen) ook al beroep doen op de steun die overheden geven.
    Het is wel waar: de rijken worden nog rijker, de hardwerkende lagere en middenklasse mag hier op termijn voor opdraaien de komende 10 jaar.

    Maar, terug naar de beurs: ik snap dat er wat herstel is na het dieptepunt in maart, maar dat het bijna dag in dag uit zo hard stijgt vind ik ook bizar. Ik bespeur bijna geen twijfel bij de beleggers, bijna geen winstnemingen en bij de minst of geringste daling wordt er weer volop bijgekocht. Meerdere bedrijven staan YTD (vergeleken met 1 januari) gewoon in de plus.
  3. [verwijderd] 23 april 2020 16:58
    quote:

    KC040 schreef op 23 april 2020 16:44:

    Mijn frustratie zet via ongeloof om in hilariteit; hét bewijs dat de wereld knettergek aan het worden is.
    Precies !

    Maakt allemaal niets uit joh...en we dansen en we feesten en gooien er desnoods nog enkele honderden biljoenen tegenaan.... wat kans ons het schelen.

    Alleen mind controlled mensen stinken hier in.
  4. [verwijderd] 23 april 2020 17:07
    Geen rente meer over je spaargeld, onbetaalbare woningen, 3 euro voor een kopje koffie.

    En aan de andere kant centrale banken en overheden die strooien met geld, wat vast en zeker deels in verkeerde handen valt, en waar de hardwerkende burger niets van terugziet.

    Ik vraag me echt af hoe lang de mensen dit nog gaan pikken...
  5. FairValue 23 april 2020 17:11
    quote:

    Dus.. schreef op 23 april 2020 16:46:

    [...]

    QE
    QE is geen goede reden. Dat zorgt voor bubbels waardoor er een groot verschil ontstaat tussen reële economie en de beurs. Dit knalt een keer naar beneden en hoe groter de knal hoe ontwrichtender het werkt voor de verliezers. Die verliezers zijn meestal de mensen die het minst vermogend zijn op de beurs. De minst vermogende mensen hebben de meeste invloed op de reële economie bij herstel. Dus QE is een reden waarom de beurs is gestegen maar dat is niet goed voor de reële economie. De kras zal alleen maar dieper worden en herstel zal langer duren.

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links