Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JAB mag van Brussel volledige controle over Douwe Egberts krijgen

BRUSSEL (AFN) - Investeerder JAB Holding mag de volledige zeggenschap krijgen over koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts (JDE). Dat heeft de Europese Commissie besloten. Volgens Brussel roept de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren op.

Een woordvoerder van JAB meldt dat het om een verschuiving van een belang gaat, aangezien de activiteiten JDE onlangs zijn samengegaan met die van Peet's Coffee. Mondelez heeft in ruil voor de aandelen JDE nu een belang in het samengevoegde onderdeel. De investeerder zou overwegen de gecombineerde koffie- en theeactiviteiten naar de beurs te brengen, mogelijk in Amsterdam. Door de moeilijke omstandigheden op de financiële markten, ging dat plan op de plank.

JDE was eerder decennialang in handen van het Amerikaanse Sara Lee, dat de koffie- en theedivisie in 2012 als zelfstandig bedrijf naar de beurs in Amsterdam bracht. Daar werd het amper een jaar later weggekocht door investeerder JAB. Later werden de koffieactiviteiten van het Amerikaanse Mondelez overgenomen, wat resulteerde in de naam Jacobs Douwe Egberts.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links