Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto en AkzoNobel kleuren beursdag

Gemalto en AkzoNobel kleuren beursdag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde donderdag aan het einde van de ochtend dicht bij de slotstand van een dag eerder. Andermaal is de aandacht van beleggers op Beursplein 5 om uiteenlopende redenen gericht op hoofdfondsen AkzoNobel en Gemalto. Verder stonden bij de kleinere fondsen Basic-Fit en Kardan in de belangstelling nadat ze de boeken openden.

De AEX-index stond iets voor het middaguur 0,1 procent hoger op 510,01 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 735,11 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs stonden tot 0,2 procent hoger. De FTSE in Londen noteerde 0,1 procent in de min.

Verf- en chemieconcern AkzoNobel was in de AEX-index de sterkste stijger met een winst van 2,2 procent. De overnamepoging van het Amerikaanse PPG Industries blijft de gemoederen bezighouden. Zo is de top van PPG afgereisd naar Amsterdam, onder meer om beleggers warm te krijgen voor de overname. Van een gesprek met de leiding van AkzoNobel is volgens bronnen geen sprake. De top van PPG maakte verder bekend geschokt te zijn dat Akzo het verbeterde overnamebod zo snel afwees.

Gemalto

Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij onder de hoofdfondsen met een verlies van 3,5 procent, nadat het aandeel een dag eerder ook al fors aan beurswaarde inleverde. Meerdere analisten oordeelden negatiever over het aandeel na een winstalarm.

Uitbater van fitnessclubs Basic-Fit leverde na een positieve opening ruim 4 procent in. Het bedrijf verwacht dit jaar zwarte cijfers te schrijven. Daarbij moeten er per saldo zo'n honderd clubs bijkomen en er zitten meer nieuwe locaties in de pijplijn.

Kardan

Verder ging investeerder Kardan fors onderuit na de publicatie van de cijfers. Het Israëlische bedrijf moest onder meer bloeden door hoge financieringskosten en wisselkoerseffecten en werd door beleggers krap 7 procent lager gezet.

In Frankfurt verloor BASF 0,1 procent. Het chemiebedrijf kondigde aan zijn onderdeel voor leerchemie te verkopen aan de branchegenoot Stahl dat onderdeel is van de in Parijs genoteerde investeerder Wendel. Wendel zag zijn beurswaarde 4,4 procent aandikken.

Olie

De euro werd verhandeld voor 1,0782 dollar, tegen 1,0803 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 48,29 dollar en Brentolie werd ook 0,5 procent duurder bij 50,88 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Jefferies plakt koopadvies op Akzo Nobel
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,100 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links