Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse bank HSBC is van plan op de langere termijn het gebruik van kantoorruimte met 40 procent te verlagen omdat vanwege de coronapandemie veel meer thuis wordt gewerkt. Dat maakte de grootste bank van Europa bekend bij de publicatie van zijn cijfers.

HSBC telt wereldwijd ongeveer 226.000 werknemers, 85 procent van hen is in staat om thuis te werken, aldus de bank. Om dit mogelijk te maken werden tienduizenden laptops en andere thuiswerkspullen aan het personeel verstrekt. Het bedrijf gaf aan dat zijn hoofdkantoor in het Londense financiële zakendistrict Canary Wharf behouden blijft, maar elders in de Britse hoofdstad wordt gekeken naar het beëindigen van huurovereenkomsten voor kantoorruimte als contracten aflopen. De maatregelen zullen ook helpen met het verlagen van kosten.

"De coronapandemie heeft ons geleerd dat veel functies effectief kunnen worden uitgevoerd buiten kantoor", stelt HSBC. Ook bij andere grote Britse banken zoals Standard Chartered zal meer werk vanuit huis worden gedaan. In Nederland zouden grote bedrijven zoals verzekeraar Aegon en postbezorger PostNL plannen hebben om kantoren te sluiten nu meer vanuit huis wordt gewerkt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2021 13:46
    In ons landje niet veel anders, Sloterdijk Amsterdam staat leeg, niet alleen die 15 fancy hotels op het stationsplein, je kunt er gewoon langs de weg parkeren.

    De laatste jaren zijn er daar al veel kantoren omgetoverd tot hotels, of dit ooit weer opgevuld gaat worden!

    De leegstand omtoveren tot kleine, betaalbare woon-units? oh nee, dat mag niet van de haag, dan krijgen we overaanbod en gaan de prijzen zakken, dat is zeker geen beleid, eerder het knechten van het klootjesvolk.
  2. forum rang 9 objectief 23 februari 2021 14:37
    quote:

    drooglegging schreef op 23 februari 2021 13:46:

    De leegstand omtoveren tot kleine, betaalbare woon-units? oh nee, dat mag niet van de haag, dan krijgen we overaanbod en gaan de prijzen zakken, dat is zeker geen beleid, eerder het knechten van het klootjesvolk.
    Omtoveren, dat gaat niet lukken. Verbouwen van kantoor naar huizen kost enorm veel geld/inspanning.
    (en klootjesvolk, dat ligt dan aan jezelf)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links