Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse megadeal Takeaway loopt mogelijk vertraging op

Britse megadeal Takeaway loopt mogelijk vertraging op

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De megafusie van maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op. De Britse concurrentiewaakhond CMA is van plan een onderzoek in te stellen naar de deal, die van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl een van de grootste maaltijdbestelconcerns ter wereld moet maken.

Takeaway heeft te horen gekregen dat de CMA is teruggekomen op een eerder standpunt. Nu zouden de Britten vinden dat een gericht onderzoek naar de terugkeer van het Nederlandse bedrijf op de Britse markt toch gerechtvaardigd is. In 2016 trok Takeaway zich nog terug uit het Verenigd Koninkrijk, omdat het daar toen geen kans zag uit te groeien tot marktleider.

Een woordvoerder van CMA bevestigde dat de toezichthouder de intentie heeft om een onderzoek te beginnen. Het zou niet voor het eerst zijn dat de CMA in de maaltijdbestelbranche duikt. De mededingingsautoriteit besloot eerder al een investering van de Amerikaanse webwinkelreus Amazon in maaltijdbezorger Deliveroo onder de loep te nemen.

Overnamestrijd

Volgens Takeaway komt de stap "onverwacht". Daarom houden de Nederlanders hun tijdschema voor de samensmelting, waarmee omgerekend miljarden euro's gemoeid zijn, tegen het licht. De CMA zou bijvoorbeeld kunnen eisen dat Just Eat voorlopig zelfstandig moet worden gerund tot dat de toezichthouder klaar is met het beoordelen van de deal. Eerder stelde Takeaway nog ervan uit te gaan de transactie voor het einde van januari definitief afgerond te hebben. Mocht het traject inderdaad veranderen, dan zal het bedrijf dit melden.

Het was al niet makkelijk om Just Eat over te nemen. Om het bedrijf woedde lang een overnamestrijd. Takeaway was de eerste partij die bij Just Eat aanklopte, en wist zich ook verzekerd van de steun van het bestuur van de Britten. Later toonde ook techinvesteerder Prosus interesse. Dit leidde tot een strijd waarbij beide partijen hun biedingen moesten opschroeven.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,010 17:36
-0,090 -0,64%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links