Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam omlaag

Hoofdindex Amsterdam omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam ging donderdagmiddag omlaag. Ook andere Europese graadmeters stonden in de min na het nieuwe rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers bleven terughoudend door de vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus, die op de Aziatische beurzen al voor flinke verliezen zorgde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond 15.55 uur 1 procent lager op 605,61 punten. De MidKap zakte 1,2 procent tot 930,79 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 0,9 procent.

De ECB heeft zoals verwacht niet getornd aan de rentetarieven. Daarmee blijven de rentes in de eurozone op historisch lage niveaus staan. Verder kwam de centrale bank met details over de evaluatie van het monetair beleid die dit jaar word ondernomen.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze van plan waren in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 3,3 procent goedkoper op 54,87 dollar. Brentolie kostte 3 procent minder op 61,34 dollar per vat.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam ging ABN AMRO 0,9 procent omlaag. Scheidend topman Kees van Dijkhuizen heeft gezegd dat hij hoopt dat de Nederlandse staat snel zijn belang in de bank zal terugschroeven. De overheid heeft nog altijd een belang van ruim 56 procent in ABN AMRO als gevolg van de nationalisatie van de Nederlandse delen van Fortis en ABN AMRO in 2008.

GrandVision

Optiekketen GrandVision kwam met een handelsbericht en won 0,1 procent. Bij de kleinere bedrijven vielen de resultaten van groothandelsbedrijf Sligro (plus 4,1 procent) in de smaak bij beleggers. En chiptoeleverancier RoodMicrotec daalde meer dan 7 procent op de lokale markt na een handelsupdate.

In Parijs kreeg STMicroelectronics er bijna 7 procent bij dankzij positieve resultaten van de Frans-Italiaanse chipfabrikant.

De euro was 1,1069 dollar waard tegen 1,1086 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links