Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht lagere opening op Wall Street'

'Licht lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken maandag iets lager te gaan openen. Beleggers verwerken cijfers van oliedienstverlener Halliburton en fastfoodconcern McDonald's. Verder wordt nog nagekauwd op de inauguratiespeech van de nieuwe president Donald Trump.

Trump hield vrijdag zijn inhuldigingstoespraak, waarin hij aangaf de Amerikaanse belangen voorop te stellen. Veel concrete details over zijn economisch beleid meldde hij echter niet. Op de financiële markten heerst onzekerheid over mogelijke protectionistische maatregelen die Trump zou willen nemen.

Halliburton maakte bekend dat het in 2016 diep in de rode cijfers is beland, vooral vanwege de malaise in de oliesector. Wel trekt de Noord-Amerikaanse oliemarkt inmiddels weer aan, maar internationaal wordt pas later dit jaar herstel verwacht door het bedrijf.

McDonalds's

McDonald's wist met zijn kwartaalcijfers de verwachtingen van analisten te overtreffen. De wereldwijde vergelijkbare omzet van het grootste fastfoodbedrijf ter wereld was sterker dan kenners hadden gedacht.

Telecombedrijf Sprint meldde een belang van 33 procent te hebben genomen in muziekstreamingdienst Tidal. Het bedrijf meldde niet hoeveel geld er in Tidal wordt geïnvesteerd, maar gaf wel aan dat zijn klanten kunnen rekenen op exclusief materiaal van de artiesten die zich hebben verbonden aan Tidal.

Yahoo

Nabeurs publiceert Yahoo, dat wordt overgenomen door Verizon, zijn kwartaalcijfers. Later deze week komen nog resultaten van onder meer chemieconcerns DuPont en Dow Chemical, producent van verzorgingsproducten Johnson & Johnson, Boeing, chipgigant Qualcomm, machinebouwer Caterpillar, Ford en Google-moederbedrijf Alphabet.

De macro-economische agenda is maandag voor beleggers op Wall Street vrijwel leeg. In de loop van deze week worden gegevens naar buiten gebracht over bijvoorbeeld de Amerikaanse huizenmarkt, de bestedingen en het vertrouwen van consumenten en een eerste schatting van de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal.

Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen met kleine winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 19.827,25 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2271,31 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog naar 5555,33 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 23 januari 2017 15:38
    Ook het aexje heeft er vandaag niet veel zin in,al doen de metalen het lang niet verkeerd.
    Trumpje kreeg van het weekeinde heel fors tegengas,als hij dat nu maar ter harte neemt en wijzer en meer bezonnen op gaat treden,dan al hij veel meer bereiken,dan met onbesuisd platwalsen.
    Hopenlijk krijgen dan de beurzen moed bij de nieuwe situatie en gaat de stil gevallen rally weer uit de startblokken,want de plannen die de trumpploeg heeft zijn ekonomisch heel stevig goed,als hij met dom, lomp optreden de boel maar niet verziekt.
    Ik hoop dat beide beurzen nog gezellig groen gaan lopen,want een goed begin is het halve werk,vele machtige suksessen toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links