Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spaanse prijzenoorlog raakt Thomas Cook

LONDEN (AFN) - Het Britse reisbedrijf Thomas Cook heeft in het afgelopen gebroken boekjaar last gehad van een prijzenoorlog op de Spaanse vakantiemarkt. Dat zette de marges van de onderneming onder druk.

Thomas Cook wees op een combinatie van duurdere hotels, een zwakkere pond en toegenomen capaciteit op vluchten naar Spanje. Dat zorgde voor meer concurrentie. Desondanks steeg de omzet van Thomas Cook als geheel in het jaar dat eind september eindigde met 9 procent tot iets meer dan 9 miljard pond. De winst voor belasting groeide tot 46 miljoen pond, van 34 miljoen pond een jaar eerder.

Over de huidige marktomstandigheden is Thomas Cook positief. Het merkt daarbij op dat de boekingen voor Turkije en Egypte voor de zomer van 2018 momenteel ,,al erg sterk'' zijn.

Ook het omvallen van Air Berlin en Monarch Airlines speelt Thomas Cook, dat eigen vliegtuigen heeft, in de kaart. Net zoals bijvoorbeeld easyJet verwacht Thomas Cook dat door de ondergang van de twee concurrenten de andere aanbieders meer kunnen gaan vragen voor tickets.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links