Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bonden kritisch over bezuinigingsbeleid ING

AMSTERDAM (ANP) - De vakbonden FNV en De Unie zijn geschrokken van de schaal waarop de ING Nederlandse en Belgische banen overhevelt naar lagelonenlanden.

De bank kondigde begin oktober aan 7000 banen te gaan schrappen, waarvan 2300 in Nederland en 3500 in België. Digitalisering zou de voornaamste reden zijn. Een groot deel van de banen verdwijnt echter doordat werk wordt overgeheveld naar lagelonenlanden in Azië en Oost-Europa, meldde De Volkskrant zaterdag op basis van documenten van de bank. Het zou gaan om een kwart van de banen.

,,We kunnen niemand verbieden om banen te verplaatsen naar andere landen, maar de schaal en het tempo waarop dit gebeurt is verontrustend'', zei FNV-bestuurder Gerard van Hees. ,,Ik ga de leden informeren en met de kaderleden kijken of we in beeld kunnen brengen hoeveel banen er tot nu toe al verdwenen zijn. Want dit lijkt op uitverkoop van werkgelegenheid."

Minder Nederlands

Vakbond de Unie maakt zich ook zorgen. ,,Het lijkt alsof ING de overzichtelijke bedrijfsformule van een organisatie als McDonald's wil toepassen op de complexe organisatie van ING en dat kan niet", aldus Emanuel Geurts van De Unie.

Een woordvoerder van de bank zei zaterdagochtend dat ING begin oktober wel degelijk duidelijk heeft gemaakt ,,dat de reorganisatie nodig was omdat het werk bij ING verandert en ook dat de plek van het werk verandert. Het is altijd onderdeel geweest van de plannen''.

Er zijn in totaal zo'n 52.000 mensen in dienst bij ING, van wie op dit moment 30 procent in Nederland werkt. ,,We worden minder Nederlands. We krijgen steeds meer klanten in andere landen en in Nederland is de groei er een beetje uit. Dan is het niet gek dat we ook de banen anders verdelen'', aldus de ING-woordvoerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2016 13:35
    Veel data-enty medewerkers die voor 50K euro per jaar op de roll staan, niet meer van deze tijd dus.

    Een "mij kan niets gebeuren betrekking bij een degelijke bank"...hoe kweek je lui vlees?, zo dus! je komt er inderdaad nooit meer op een fatsoenlijke manier van af.
    De vertrek-regelingen bij ING zijn zeer fors, bijna uitbundig, vele malen beter dan de kantonrechter-formule.

    In India zijn geen vakbonden nodig(keiharde marktwerking), zeuren ze niet om meer vakantie en andere niet kunnen werken-dagen, zijn ze niet spoiled, doen ze gewoon hun best, kunnen ze geen "2 weekjes Gakken" per jaar gebruiken, zijn ze flexibel en passen ze zich snel aan, zijn geen CAO-loon afspraken.....
  2. [verwijderd] 22 oktober 2016 14:55
    Alle ING-filialen in mijn directe omgeving zijn reeds gesloten, ik ben niet lid van die club, ik constateer alleen maar!

    De overhead bij deze bank is nog steeds Moddervet aanwezig, 4-5 lagen kunnen er zeker tussenuit, dan spreek je over "managers" die met de bedrijfs-Audi het woon-werkverkeer onderhouden.

    Als ING deze eenmalige lasten in Q3 of Q4 gelijk meeneemt, de pijn in 1x neemt dus....dan gaat de winst dramatisch hard omhoog de komende kwartalen en kan het aandeel naar 15 euro zeker.

    Voor de rest heb ik weinig met grootbanken, het is niet meer van deze tijd, jongeren blijven er van weg, laat staan dat ze er willen werken.

    Ik geloof in fintech(sleutelhanger, horloge, vingerprint, software herkenning en blockchain natuurlijk, "fossiel" staat onder druk.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2016 15:07
    "vertelt de mensen daar hoe jij over hun denkt"

    Voorheen heb ik dat regelmatig heus wel gedaan, wat zeg ik! ik heb hele filialen bij elkaar gegild en mijn genoegen en ongenoegen in een volle tent laten blijken.

    De laatste jaren verdwenen de vaste medewerkers, wat er voor terugkwam: uitgerangeerde hoofdkantoormedewerkers die hun laatste maanden tot een of andere regeling mochten uitzitten in een van de vele winkels...."Ik wil hoe dan ook geen direct contact met klanten"...hoorde ik nog wel eens voorbij komen.
    Oproepkrachten, flexibele banenpoolers, contractanten, dat soort werk dus.

    Ze hebben me zelfs 1x in het FRIS(Fraude Registratie Informatie Systeem) gezet.
    Had ik een pak bankpapier in zo n afstort gleuf gezet, kleppie dicht, papier ingeslikt..."Transactie volbracht"....maar geen bon of bijstorting....ik zal je de details besparen......

    Had je nog meer verzoeken Thieu?
  4. [verwijderd] 22 oktober 2016 16:06
    www.telegraaf.nl/binnenland/26865099/...

    Er zou zomaar een Emotionele bankrun kunnen ontstaan, een soort van kopersstaking, klanten die weggaan uit onvrede.

    Remember Albert Hein toen met die Zweedse Baas die zichzelf een jaarlijkse miljoenenpot had geregeld...

    "Wij zijn Oranje"...gaat dus niet meer op, het reclame buro moet met wat anders komen....suggesties?
  5. forum rang 6 andre68 22 oktober 2016 16:53
    Geen enkele NL multinational kan een lage lonen land herkomst van haar producten/diensten reclametechnisch uitbuiten. Althans, ik ken geen voorbeelden. Liever zwijgt men er over. Het is anti-reclame. Druist in tegen ons "wij"gevoel. Unox-erwtensoep "made in Albania".....? ...gaat um echt niet worden.Als zoiets al het geval is....hele kleine-minimaal wettelijk verplichte- lettertjes. Dus liever in media praten over banenverlies door automatisering dan door overplaatsing naar lagelonenlanden.

    "Geen geklungel, uw vermogen veilig beheerd in de jungle"

  6. [verwijderd] 22 oktober 2016 17:19
    quote:

    paulta schreef op 22 oktober 2016 13:35:

    In India zijn geen vakbonden nodig(keiharde marktwerking), zeuren ze niet om meer vakantie en andere niet kunnen werken-dagen, zijn ze niet spoiled, doen ze gewoon hun best, kunnen ze geen "2 weekjes Gakken" per jaar gebruiken, zijn ze flexibel en passen ze zich snel aan, zijn geen CAO-loon afspraken.....
    Klinkt als nederland in 1830, leve de voorruitgang.

    Maar waarom laten we het werk niet gewoon door Indiase kindertjes doen? Als ze immers 12 uur per dag in een sweat shop kunnen werken zullen ze vast ook wel erg dankbaar zijn als ze een uur of 18 per dag cijfertjes mogen inkloppen. En de kosten die dat voor de bank bespaart worden natuurlijk doorberekend aan de klanten van de bank.
  7. [verwijderd] 22 oktober 2016 17:34
    quote:

    paulta schreef op 22 oktober 2016 16:06:

    www.telegraaf.nl/binnenland/26865099/...

    Er zou zomaar een Emotionele bankrun kunnen ontstaan, een soort van kopersstaking, klanten die weggaan uit onvrede.

    Remember Albert Hein toen met die Zweedse Baas die zichzelf een jaarlijkse miljoenenpot had geregeld...

    "Wij zijn Oranje"...gaat dus niet meer op, het reclame buro moet met wat anders komen....suggesties?
    Run? Welke run? Naar wie? De andere banken zijn net zulke schooiers en pooiers!!!! Noem eens een bank die wel aan zijn klanten en personeel denkt..........
  8. forum rang 9 objectief 22 oktober 2016 18:09
    De Nederlandse Banken worden door hun bestuur beheerd gelijk aan elke andere onderneming; als de inkomsten sterk afnemen en dat doen ze door de hoge kapitaaleisen en lage rente, dan moet je kijken of dit elders goedkoper kan.
    Iedereen begrijpt dat als je jaarlijks 1 miljard moet afdragen cf de kapitaalseisen en dat de brutomarge op de hypotheken veel lager is bij 2,5% dan bij 7; dat je dan met de rug tegen de muur komt te staan.
    Niettemin de ING werknemers zijn spekkoper....ze verdienen het meeste in deze branche en hebben een fantastische sociale regeling.
  9. [verwijderd] 22 oktober 2016 18:15
    Virtual coins, Google Pay, FB-wallet, Twitter-pay, initiatieven waar je je bits and bites neutraal, discreet, anoniem, veilig, kosteloos kunt parkeren, toch echt de toekomst hoor!

    Grootbanken gaan verdwijnen, de meeste geven dat ook zelf aan, door-reorganiseren tot aan het naatje.

    De hefboom die ze nog steeds gebruiken(factor 30) is nog steeds apocaliptisch gevaarlijk.

    De landen waar ING het werk gaat onderbrengen zijn beroemd en berucht om de pishing mails, er zal dankbaar gebruik van worden gemaakt...
  10. forum rang 6 pietje-2005 22 oktober 2016 19:12
    Heeft de ING nog niet 95% ZZP'ers in dienst dan?
    Klanten worden steeds verder het digitale moeras ingeduwd, en gaan steeds meer zelf handelingen doen, dus afvloeien van mensen met bepaalde beperkte vaardigheden is normaal (tegenwoordig), dacht ik.
    Gebeurt toch overal, in het bedrijfsleven, dan, haha.
  11. [verwijderd] 22 oktober 2016 19:54
    Zojuist op Kassa een item over rood staan, ING op nummer 1 met 13,9%
    Prime-time met >1 miljoen kijkers een soort van reclame-spot van Hoe het Niet Moet.
    Onderschat de uitwerking van dit soort items zeker niet! als iets zich gaat organiseren kan het zeer snel gaan, alle parameters bij deze instelling staan nu op knalrood,een Buckler-bier moment kan afgaan bij zelfoverschatting top-management....compleet losgezongen van de realiteit!
  12. Go with the flow 22 oktober 2016 19:59
    Beste lui,

    Waar de arbeiders ruim 50 jaar voor hebben gevochten, een welvarende middenklasse, moeten wij als koorballen, hoog begaafde, politiekcorrete, elitaire lullos, etc. natuurlijk niet pikken. De VS heeft het goed begrepen daar is de middenklasse gelukkig weggevaagd en hier binnen de EU gerelateerde landen zijn wij al goed op weg.

    Wij als leden van dit forum moeten er natuurlijk alles aan doen om die vervelende middenklasse definitief te smoren zodat wij als upperklas kunnen genieten van onze weelde. Dus arbeiders, koppen dicht, buigen voor ons want anders geven wij dat laatste duwtje richting de voedselbank.

    Overigens zie ik wel toekomst in voedselbanken, wellicht zijn daar wat lucratieve beleggingsproducten aan te koppelen om op termijn ook de laatste aalmoes van deze bezoekers te kunnen grijpen!
  13. forum rang 10 rationeel 23 oktober 2016 00:08
    quote:

    Thieu. schreef op 22 oktober 2016 14:34:

    Wat een walgelijk commentaar.
    Als je ook maar een klein beetje vent bent dan ga je maandag naar een ING filiaal en vertelt de mensen daar hoe jij over hun denkt.
    Hier anoniem afgeven op de werkende mensen bij ING is toch gewoonweg laf en achterbaks.
    Mensen in dit soort banen zullen meer en meer overbodig worden. Dat wordt toch al zo lang verteld.
    Dan zul je toch bij moeten scholen of om moeten scholen?
    Een bedrijf automatiseert, of gaat naar elders, bijvoorbeeld omdat de belastingen hier te hoog zijn.

    Dit zijn de feiten. Je zal moeten proberen om ze op te lossen.

    Een vreemde oplossing is, om mensen die een beroep kiezen waar wel vraag naar is, en die hoog opgeleid worden, zodat ze in ieder geval waarschijnlijk hun hele werkzame carriere omgeschoold kunnen worden, niet toe te laten tot de universiteit, omdat ...ja waarom eigenlijk?
    Maar wel HBO opleidingen te laten bestaan, die tot helemaal niets opleiden.

    En maar geld over de balk smijten.

    Eerstdaags mogen we stemmen.
  14. Geefgas 23 oktober 2016 01:20
    wat een walgelijk commentaar wordt geschreven maar dat blijkt van weinig economisch besef, en weinig besef hoe ruim de gouden ketting is die bank medewerkers momenteel hebben.

    Uiteraard wordt hier iets aan gedaan en management zou zelfs onbehoorlijk bestuur kunnen worden toedicht als ze deze actie niet zouden doen. We weten allemaal dat de business van banken onder druk staan. Er dient ingegrepen te worden en de absurd hoge salarissen dienen aangepakt te worden. Dat gaat dus ook ten koste van banen. Dit hebben we zelf gewild toen we de banken onder druk gingen zetten. Laten we nu alsjeblieft geen krokodillen tranen laten nu er een bak is die durft door te pakken.
  15. €GP 23 oktober 2016 09:13
    Geweldig eindelijk actie dit is de juiste beslissing van Ing. een
    Bank met ballen en dus moderne denkwijze in de bedrijfsvoering van de
    Bank.

    Personeel moet zich zelf eens afvragen wat heb ik er zelf aan gedaan
    om mij onafhankelijk te maken binnen de Organisatie met name
    ontwikkeling in nieuwe technologie verbeteren van de organisatie ?

    Veel mensen zijn nu boos op een bedrijf dat helemaal niet terecht is,
    denk met een gezond boeren verstand een wereldspeler kan niet lokaal
    blijven spelen. Basis is Bankieren en geld genereren dus dan moet je
    niet lokaal blijven.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,230 17:38
+0,062 +0,41%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links