Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street in ban Obamacare en Korea-vrees

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen de dag uit gegaan. De oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten drukten op het sentiment bij beleggers. Ook waren er opnieuw politieke zorgen rondom een nieuwe poging Obamacare te schrappen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot een fractie lager op 22.349,59 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent tot 2502,22 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg ook 0,1 procent op 6426,92 punten.

Noord-Korea dreigde een waterstofbom te testen in de Stille Oceaan. Daarmee reageerde het land op dreigementen van president Donald Trump om Noord-Korea te vernietigen. In eigen land wortelt Trump nog altijd met zijn belofte Obamacare af te schaffen. De Republikeinse meerderheid voor een nieuwe poging daartoe wankelt. Dat roept bij beleggers ook twijfels op over zijn beloofde belastinghervormingen.

Apple

Bij de bedrijven verloor zwaargewicht Apple 1 procent. De lancering van de iPhone 8 in Azië verliep in een minder uitbundige stemming dan bij eerdere toestellen.

Verder verwerkten beleggers onder meer overnamenieuws. De telecombedrijven Sprint en T-Mobile USA stegen respectievelijk 6,1 procent en 1,1 procent op berichten over een op handen zijnde fusie. Samen zouden de twee bedrijven een stuk sterker staan in de concurrentie met de marktleiders Verizon en AT&T.

General Electric

Industrieconcern General Electric (GE) is volgens bronnen dicht bij een verkoop van zijn divisie Industrial-Solutions aan het Zwitserse ABB voor 2,5 miljard dollar. GE steeg 0,5 procent.

De plannen van technologiebedrijf HP Enterprise om 5000 banen te schrappen als onderdeel van een kostenbesparing werden positief ontvangen door beleggers. De zakelijk dienstverlener steeg 3,4 procent.

Versartis

Biotechnoloog Versartis ging door het putje na het mislukken van een experimentele hormoontherapie voor groeiachterstand in de laatste testfase. Het bedrijf kelderde bijna 88 procent.

Kredietbureau Equifax herstelde weer wat na de daling van bijna 30 procent van de laatste tijd wegens een datalek waarbij gegevens van 143 miljoen Amerikanen op straat belandden. Het aandeel dikte 6,8 procent aan.

De euro was 1,1942 dollar waard, tegen 1,1967 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 50,64 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 56,79 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 23 september 2017 10:13

    Iran test 'met succes' nieuwe ballistische langeafstandsraket ?

    Gepubliceerd: 23 september 2017 09:02

    Laatste update: 23 september 2017 09:16

    Iran heeft naar eigen zeggen ''met succes’’ een nieuwe ballistische raket getest. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau zaterdag. De raket met de naam Khorramshahr heeft een bereik van 2000 kilometer en kan meerdere kernkoppen dragen.

    De test komt op het moment dat de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten oplopen. De Amerikaanse president Donald Trump liet deze week tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties weten dat hij mogelijk af wil van het atoomakkoord uit 2015.

    Teheran beloofde toen het eigen atoomprogramma af te bouwen in ruil voor het intrekken van internationale sancties. Trump liet herhaaldelijk blijken geen fan te zijn van het onder zijn voorganger Obama gesloten akkoord.

    'Militaire macht uitbreiden'

    De Iraanse president Hassan Rohani kondigde bovendien vrijdag aan de ''militaire macht'' van zijn land te willen uitbreiden. Hij deed die uitspraak bij een militaire parade waar de nieuwe ballistische raket werd getoond.

    ''Wij zijn voor vrede in de regio en de wereld, maar voor de verdediging van onze veiligheid hebben we geen toestemming nodig van de VS’’, zei hij.

    Israël

    Teheran benadrukt telkens opnieuw dat het met zijn militaire en raketprogramma alleen maar zijn eigen grenzen verdedigt en geen andere landen bedreigt.

    Niettemin is er in het Westen en met name in Israël en de VS veel bezorgdheid over de Iraanse middellangeafstandsraketten. Met hun bereik kunnen ze elke plaats in Israël treffen. Ook is Israël bezorgd dat Iran zijn nucleaire programma zal hervatten.

    www.nu.nl/buitenland/4934465/iran-tes...

    Zou Wallstreet nog steeds de roze bril ophouden??

  2. forum rang 7 jan de vakman 23 september 2017 10:33
    Toch blijft amerika op de beurs op topnivo.
    Zelf sleepte ik er door het zeer krachtige herstel van aperam,om half 10 stond hij nog zwaar rood op 43,71,maar bij de slotbel,noteerde hij leuk groen op 44,795,nog een klein winstje uit van de week,+0,41%,toch nog 2x zo hoog dan de aex,dat kwam ook oor de leuke koerswinst van pharming,die deed het verlies van arcelor en amg ruimschoots te niet,ook shelletje leverde eindelijk eens een keer knaken op van de week,toch nog een meevaller,want ik had op dik rood gerekend!
    Vandaag bij het schitterende weer lekker echte metalen zoeken,morgen,DV,heerlijk zingen van en luisteren naar,het schatrijke Woord,maandag proberen de opgaande lijn,als doorgewinterde bouwvakker,verder uit te bouwen,Sjaloom!!!
  3. [verwijderd] 23 september 2017 21:02
    quote:

    gbakl schreef op 23 september 2017 20:50:

    breek me de bek niet open...

    www.telegraaf.nl/opmerkelijk/29359674...

    deze nieuwe breedbek kikker zorgt ervoor dat zo ons nu kunnen missen als kiespijn......pijnlijk.
    Vraag me af waarom hij niet fotomodel van beroep is geworden. Maar aanvullende natura betalingen kan ook het tandarts honorarium bevrediging geven;-).
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links