Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM-baas: we krijgen lek boven

BAM-baas: we krijgen lek boven

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. "Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is", zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

BAM waarschuwde een paar weken geleden al voor 90 miljoen euro aan projectverliezen. Dat bedrag viel nog iets hoger uit. Ook sluisproject OpenIJ bij IJmuiden blijft zich bewijzen als hoofdpijndossier, met nog weer eens 7,5 miljoen euro aan extra kosten. Die kwamen bovenop de honderden miljoenen die BAM samen met partner VolkerWessels eerder al extra moest inboeken.

Naast die projectproblemen krijgt BAM net als sectorgenoten te maken met de stikstofkwestie. Onlangs verklaarde de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid (PAS) ongeldig. Dat zorgde er direct voor dat verschillende bouwprojecten vertraagd werden, of dat er in zijn geheel een streep doorheen ging. BAM waarschuwde eveneens dat de kwestie in de toekomst invloed kan hebben op tijdlijn van projecten.

'Snel duidelijkheid nodig'

De PAS-kwestie heeft nog geen invloed op lopende projecten van de onderneming. Wel legt BAM, net als sectorgenoten, alle projecten waar nog geen definitieve klap op is gegeven langs de meetlat. Wellicht dat BAM had meegedongen naar het infraproject op de A27, maar dat project is door de stikstofkwestie op de lange baan geschoven.

Van Wingerden benadrukt wel dat, de PAS-uitspraak ten spijt, ook rekening moet worden gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Stikstofbeleid moet volgens hem niet te zwart-wit worden geïnterpreteerd. Het is volgens hem ook zaak dat sector en opdrachtgevers snel duidelijkheid hebben over de impact en oplossingen.

Verder zei de BAM-baas dat de gevolgen van de brexit vooralsnog beperkt zijn. Van Wingerden wees vooral op de waarde van het Britse pond, waarbij grote verschuivingen van invloed kunnen zijn op het resultaat van de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 havik of duif 22 augustus 2019 13:44
    Mooie woorden, maar binnen welke termijn en weet je wel waar het lek zit, kom met feiten en zeg ook hoe je het gaat oplossen, blijf niet vaag want dat doet het vertrouwen niet goed er is al te vaak belooft we gaan dit oplossen. Nu willen we concreet zien in de cijfers van het derde kwartaal de eerste resultaten van de oplossing. Er zal meer dan een stapje harder moeten worden gelopen. Het is tijd dat de mauwen worden opgestroopt. En wel NU direct, niet wachten tot morgen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,794 15 apr
0,000 0,00%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links