Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Economie VS voldoet aan doelstellingen Fed'

'Economie VS voldoet aan doelstellingen Fed'

ASPEN (AFN/BLOOMBERG) - De economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten voldoen al nagenoeg aan de doelen die de Federal Reserve (Fed) met zijn monetaire beleid nastreeft. Dat heeft de vicepresident van de Fed, Stanley Fischer, gezegd tijdens een toespraak in het Amerikaanse Aspen.

Volgens Fischer is het nagestreefde doel van een kerninflatie van 2 procent binnen handbereik, terwijl de arbeidsmarkt de afgelopen jaren ,,indrukwekkend'' herstel heeft getoond. ,,We zijn dicht bij onze doelen'', concludeerde hij.

Fischer verwacht dat de economische groei in de VS de komende kwartalen verder aantrekt. Hij rekent daarbij op een herstel van de investeringen, die een onverwacht zwakke periode hebben doorgemaakt. Verder ebben de negatieve gevolgen van de recente opmars van de dollar weg. Fischer benadrukte overigens ook dat hij van nature een optimist is.

Renteverhoging

Met zijn woorden lijkt de topeconoom de deur open te houden voor een nieuwe verhoging van de Amerikaanse rente in de laatste maanden van 2016. Fed-bestuurders hebben herhaaldelijk aangegeven dat de rente verder omhoog kan als de economie voldoende herstel toont. De centrale bankiers blijven echter verdeeld in hun analyse over het huidige herstel en de mogelijkheid om de rente al op korte termijn verder op te voeren.

Fischer liep met zijn speech vooruit op de toespraak die Fed-president Janet Yellen vrijdag houdt op de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Daarbij worden geen concrete aanwijzingen voor de timing van de volgende rentestap verwacht, maar Fed-wachters hopen wel een duidelijker beeld van de visie van Yellen op de staat van de economie te krijgen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Twijfels 22 augustus 2016 11:56
    quote:

    FORT1944 schreef op 22 augustus 2016 11:24:

    Er komt geen rente verhoging voor er een nieuwe president is , er is al herhaaldelijk gemeld niet voor eind 2017 :)
    Pas op! Als het voor Clinton positief zal worden opgevat, en de rente verhoging gezien wordt als het teken dat het beleid dus goed was, en de gevolgen van deze belachelijke kleine verhoging niet gelijk tot een beurscrash zullen leiden zoals de laatste keer, komt deze er toch net voor de verkiezingen om Clinton een push te geven. Daarna is nl toch alles anders.
  2. [verwijderd] 22 augustus 2016 12:32
    FED uitspraken zijn niets meer dan een middel voor economische invloed en gewenste bijsturing. Leugens en bedrog dus.

    De arbeidsmarkt heeft zo'n indrukwekkend herstel dat 1/3 van de mensen die kunnen en willen werken niet meer zoeken naar een baan.
    In normaal Nederlands 15-20 miljoen ECHTE werkelozen.

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links