Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Viruszorgen drukken stemming op beurzen

Viruszorgen drukken stemming op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen verloren woensdag over een breed front terrein na de winstbeurt een dag eerder. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd zorgde voor een negatieve stemming bij beleggers. Op het Damrak gaf verfconcern AkzoNobel inzicht in de prestaties over het afgelopen kwartaal.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent in het rood op 574,20 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 775,45 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 1,2 procent in.

AkzoNobel daalde 0,6 procent in de AEX. De verffabrikant boekte in het tweede kwartaal veel minder winst door de coronacrisis. Om de crisis te weerstaan snijdt het bedrijf in de kosten. Volgens AkzoNobel nam de tegenwind door de virusuitbraak in de loop van het afgelopen kwartaal wel steeds meer af en denkt het bedrijf in de tweede jaarhelft te kunnen profiteren van de lagere grondstofkosten.

Shell en ABN AMRO hekkensluiters

Olie- en gasconcern Shell en ABN AMRO waren de hekkensluiters bij de hoofdfondsen met verliezen van rond 2,8 procent. Philips verloor 1,1 procent. Het zorgtechnologieconcern heeft volgens persbureau Bloomberg contact gezocht met Chinese branchegenoten Haier Group en Midea Group om te peilen of ze interesse hebben in de divisie huishoudelijke apparaten van Philips. Chipbedrijf ASMI, speciaalchemieconcern DSM en telecombedrijf KPN waren de enige stijgers met winsten tot 0,8 procent.

Koplopers in de MidKap waren vastgoedfonds WDP en kabel- en telecomconcern Altice Europe met plussen van 1,7 procent. Fitnessketen Basic-Fit en bouwbedrijf BAM sloten de rij met minnen van dik 3 procent en ruim 2 procent.

ABB dikte 2,7 procent aan in Zürich dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Zwitserse industriële concern. De Noorse staalmaker Norsk Hydro daalde 1,9 procent in Oslo ondanks een onverwachte winststijging in het tweede kwartaal.

De euro was 1,1533 dollar waard tegen 1,1492 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 41,31 dollar. Brentolie zakte 1,2 procent in prijs tot 43,80 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:41 Beursblik: scheurtjes in het Goldilocks scenario
  2. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sloeki 22 juli 2020 12:06
    quote:

    an12 schreef op 22 juli 2020 11:59:

    Wat een slechte kop boven dit stuk.
    De laatste paar dagen is er helemaal geen aanhoudende stijging. Er zijn juist wat minder gevallen. De beurs zou dan dus omhoog moeten.
    Het komt door de spanningen tussen China en usa.
    Kennelijk te lui om even het nieuws goed te lezen.

    Het is een stijgende zigzag-patroon, gaat altijd gepaard met paar "mindere" dagen. Maar trend is wel nog altijd omhoog.

    Gisteren 21 juli - 63.496 erbij en vandaag zullen het weer meer zijn.

  2. Mrx77 22 juli 2020 12:27
    Usa is niet eens gedaald....gisteren steeg usa dik en aex leverde grotendeels winst in. Daarnaast daalt dow future maar min 0,3 proc en aex staat dik 1,3 procent lager en daarop op nog toegevoegd de daling van gisteren vanaf de top was ca 0,7 procent. Uiteindelijk is aex 2 procent gedaald vanaf de top en wallstreet maar 0,3 procent???
  3. forum rang 5 an12 22 juli 2020 12:29
    quote:

    Sloeki schreef op 22 juli 2020 12:06:

    [...]

    Het is een stijgende zigzag-patroon, gaat altijd gepaard met paar "mindere" dagen. Maar trend is wel nog altijd omhoog.

    Gisteren 21 juli - 63.496 erbij en vandaag zullen het weer meer zijn.

    Daar gaat het ook niet om, maar je kunt niets steeds overal het coronavirus erbij halen zonder het andere nieuws te lezen en dan maar een stukje plaatsen waarin de oplopende spanningen tussen China en usa niet eens genoemd worden.
    (Die 63.496 is neem ik aan usa. Maar het gaat natuurlijk om het wereldwijde aantal besmettingen)
  4. forum rang 7 Just lucky 22 juli 2020 12:30
    quote:

    Mrx77 schreef op 22 juli 2020 12:27:

    Usa is niet eens gedaald....gisteren steeg usa dik en aex leverde grotendeels winst in. Daarnaast daalt dow future maar min 0,3 proc en aex staat dik 1,3 procent lager en daarop op nog toegevoegd de daling van gisteren vanaf de top was ca 0,7 procent. Uiteindelijk is aex 2 procent gedaald vanaf de top en wallstreet maar 0,3 procent???
    Precies, en daarom presteert de DJ over de lange termijn veel beter dan de AEX.
  5. [verwijderd] 22 juli 2020 13:01
    Niet om het 1 of ander. Maar als we bij elk zorgpunt - wat sinds mensenheugenis- steeds ff dalen.....dan zijn we eindigen we eind julie niet rond 600. Maar pas op eind oktober!
    Deze trage voortzetting had ik niet voorzien. Wel balen...de laatste call deals brachten me winst zodat ik mijn verliezen op de put transactie in maart kan wegwerken. Maar nu neigt deze call deal op verlies te draaien omdat ik " te positief was" Pfff.....als de angsthazen nu even de beurs verlaten...kunnen we gestaag verder groeien...... :)
  6. T3 T3 T3 22 juli 2020 13:48
    quote:

    optiejunky schreef op 22 juli 2020 13:03:

    Trump is depri, hij gaat de verkiezingen verliezen, , de grote man komt binnenkort met groot nieuws, maar eerst effe door somberen...
    Gaat nog wat worden als Trump daadwerkelijk zou verliezen. Lijkt me toch wel het stampvoetende kind die dan schreeuwend en krijsend het hele Monopoly spel door de kamer gaat gooien ...
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

861,32 15:11
-4,04 -0,47%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links