Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street gaat licht hoger openen'

'Wall Street gaat licht hoger openen'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lijken vrijdag iets hoger aan de laatste handelsdag van de week te beginnen. Wederom kwamen er veel bedrijfsresultaten voor beleggers op Wall Street, onder meer van General Electric (GE), Honeywell en American Airlines.

Industrieconcern GE meldde voorbeurs dat het verlies van een jaar eerder is omgebogen in winst. De resultaten van het toonaangevende conglomeraat waren beter dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. De prognoses voor heel 2016 werden gehandhaafd.

Industrieel bedrijf Honeywell schroefde de onderkant van de winstverwachting voor dit jaar naar boven op, maar verlaagde zijn omzetraming. American Airlines overtrof de prognoses van analisten, mede geholpen door lagere brandstofprijzen. Wel gingen de winst en omzet omlaag.

AMD

Voorbeurs gaat chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) waarschijnlijk flink omhoog. AMD publiceerde donderdag na het slot goede kwartaalcijfers en positieve vooruitzichten. Ook koffieketen Starbucks kwam nabeurs met resultaten, maar die vielen tegen.

Boeing kan eveneens op aandacht rekenen. De vliegtuigmaker schrijft 2,1 miljard dollar af vanwege tegenvallers, waaronder de mislukte verkoop van twee 787 Dreamliners.

Overname Verizon

Verder zou telecomconcern Verizon bijna een deal rond hebben om internetbedrijf Yahoo over te nemen. Mogelijk kan binnen enkele dagen een overeenkomst naar buiten worden gebracht.

Kort na aanvang van de handel maakt marktonderzoeker Markit een voorlopig cijfer bekend over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Economen verwachten dat de industriële activiteit in juli iets sterker is gegroeid dan een maand eerder.

Donderdag sloten de beurzen in New York met kleine verliezen, mede door tegenvallende cijfers van Intel en American Express. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent in de min op 18.517,23 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,4 procent, naar 2165,17 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag en kwam op 5073,90 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links