Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX staat voor lagere opening'

'AEX staat voor lagere opening'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting licht lager. Beleggers kunnen zich voor het eerst sinds de verzelfstandiging van Philips Lighting buigen over cijfers van het bedrijf. Ook fietsenmaker Accel opent de boeken.

Philips Lighting, de onlangs afgesplitste lichtdivisie van Philips, behaalde vorig kwartaal een lagere winst en omzet dan een jaar eerder. De verkopen daalden daarbij wel minder sterk dan in de voorgaande periodes en het bedrijf verwacht nog altijd later dit jaar weer een plus te kunnen laten zien.

Accell deed opnieuw goede zaken met zijn e-bikes, ondanks de invloeden van het slechte weer. De handelaar in specerijen, noten en thee Amsterdam Commodities (Acomo) hield zijn winst bij een stijgende omzet gelijk. Het bedrijf kampte met fluctuerende prijzen van agrarische producten door weersinvloeden.

Fagron

De toeleverancier aan apotheken Fagron heeft een claim aan zijn broek in de Verenigde Staten. Die heeft betrekking op de overname van de Amerikaanse steriele bereidingsapotheek AnazaoHealth in 2015. Er wordt een schadevergoeding geëist van tussen 10 en 20 miljoen dollar.

Analisten wijzigden hun adviezen voor Unilever en Unibail-Rodamco, nadat de levensmiddelen- en verzorgingsproductengigant en het vastgoedbedrijf donderdag kwartaalcijfers deelden. Unilever werd afgewaardeerd door RBC Capital terwijl Unibail juist opgewaardeerd werd door Goldman.

Dow Jones

In Londen komt onder meer telecombedrijf Vodafone nog met cijfers. Op het macro-economische vlak geeft Markit een eerste blik op de recente economische ontwikkeling in de eurozone aan de hand van zijn inkoopmanagersindex.

Op Wall Street kwam donderdag een einde aan de winstreeks van de Dow Jones. De toonaangevende graadmeter sloot negen keer op rij in de plus, maar eindigde nu 0,4 procent in de min op 18.517,23 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,4 procent, naar 2165,17 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag en kwam op 5073,90 punten.

AEX

De AEX sloot eerder op de dag 0,1 procent lager op 451,97 punten. De MidKap eindigde met een winst van 0,4 procent op 626,78 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen en Parijs verloren 0,5 en 0,1 procent, de DAX in Frankfurt sloot 0,1 procent hoger.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging vrijdag voorbeurs met 0,6 procent omlaag naar 44,50 dollar. Brent werd 0,3 procent goedkoper bij 46,06 dollar per vat. De euro was 1,1030 dollar waard, tegen 1,1010 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:19 Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX
  2. 09:11 Herstel ASML leidt AEX licht hoger 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2016 13:51
    quote:

    Dongen schreef op 22 juli 2016 08:39:

    quote: "terwijl Unibail juist opgewaardeerd werd door Goldman"
    Iets meer details zou wel mogen !!!!!!!want eergisteren(avond) geadviseerd: verkopen...rara
    pas om 12. 15 uur bevestiging van feit dat GS Unibail van de verkooplijst heeft gehaald. Thans kopen met koersdoel 260 Dat klinkt beter en aannemelijker
  2. [verwijderd] 22 juli 2016 13:52
    quote:

    Dongen schreef op 22 juli 2016 13:51:

    [...]pas om 12. 15 uur bevestiging van feit dat GS Unibail van de verkooplijst heeft gehaald. Thans kopen met koersdoel 260 Dat klinkt beter en aannemelijker
    Vreemde snuiters bij GS: eerst verkopen nu kopen: het kan verkeren (zei Brederode)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links